S-au afişat listele beneficiarilor programului Euro200

Magazin Salajean 2 iunie 2011 0

S-au afişat listele beneficiarilor programului Euro200

Doar 0,5 la sută din totalul elevilor şi studenţilor care au depus, anul acesta, cereri pentru acordarea unui ajutor financiar în valoare de 200 de euro în vederea achiziţionării de calculatoare sunt beneficiari din judeţul Sălaj. Doar aceştia au ajuns în listele solicitanţilor eligibili aprobate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, publicate în cursul zilei de ieri pe site-ul ministerului, la adresa http://euro200.edu.ro.

Şi anume, la nivel naţional, numărul total de beneficiari eligibili pentru programul Euro200 este de 21.559 elevi şi studenţi. În judeţul Sălaj, însă, au fost incluşi în program doar 110 elevi. Cele mai multe cereri pentru acest ajutor financiar au provenit de la Şcoala Gimnazială din Tusa, în număr de 14. Al doilea loc în privinţa numărului de solicitanţi este deţinut de Grupul Şcolar Sîg, unde 13 copii au cerut bani pentru calculatoare, urmată de Şcoala cu clasele I-IV Nr.2 Mal, unde au fost înregistrate opt dosare.

De această facilitate beneficiază elevii şi studenţii în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pentru fiecare membru, exclusiv beneficiarii unui calculator tip desktop. Aceştia vor primi bonuri valorice, echivalentul a 200 de euro, cu ajutorul cărora vor putea să achiziţioneze calculatoarele.

Până în data de 3 iunie, la ora 18, fiecare unitate de învăţământ este obligată să afişeze lista beneficiarilor. În termen de cinci zile de la afişarea rezultatelor pe portalul ministerului se pot depune contestaţiile. În intervalul 8-23 iunie se vor rezolva posibilele contestaţii, urmând ca în 24 iunie să fie afişate rezultatele constestaţiilor pe portal şi în fiecare unitate de învăţământ. Bonurile valorice vor fi acordate beneficiarilor în perioada 24 iunie – 30 iulie, astfel încât până la finele lunii august, elevii şi studenţii să cumpere calculatoarele de birou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »