S-a reluat primirea dosarelor pentru pensia anticipata

Magazin Salajean 8 decembrie 2010 0

S-a reluat primirea dosarelor pentru pensia anticipata

Casa Judeteana de Pensii Salaj ii anunta pe cei care indeplinesc criteriile pentru a iesi la pensie anticipat ca s-a reluat primirea dosarelor, pentru anumite situatii. Astfel, persoanele care vor indeplini conditiile de inscriere la pensie anticipata incepand cu prima luna a lui 2011 se pot prezenta deja la Casa de Pensii, pentru a-si depune actele, acestea fiind primite din nou, din 2 decembrie. Conform legislatiei, cererea de pensionare, impreuna cu actele care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de lege se depun inainte cu 30 de zile calendaristice, ne-a comunicat directorul executiv al institutiei, Luminita Nemes.

Pe de alta parte, salajenii care au implinit sau indeplinesc conditiile de inscriere la pensie anticipata sau anticipata partiala pana la data de 31 decembrie 2010, vor putea solicita inscrierea la aceste categorii de pensii incepand din 3 ianuarie 2011.

O noutate in domeniu este faptul ca, incepand cu 1 ianuarie 2011, trecerea de la pensie anticipata la pensie peste limita de varsta se face din oficiu, la implinirea varstelor standard prevazute de lege. De asemenea, vor fi trecuti din oficiu si beneficiarii pensiei anticipate care vor implini varsta standard de pensionare pana la 1 ianuarie 2011. Precizez ca, odata cu trecerea la pensie pentru limita de varsta, conform prevederilor legale, pensia se va recalcula, dupa caz, prin eliminarea diminuarii prevazute de lege si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor strategii de cotizare realizate in perioadele de anticipare , a aratat Luminita Nemes.

Reprezentantul institutiei a mai adaugat ca in situatia in care, pana la sfarsitul anului 2010, vor interveni modificari legislative, se va reveni cu mentiuni suplimentare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »