S-a dat startul Loteriei Vizelor pentru SUA

Magazin Salajean 3 octombrie 2008 0

S-a dat startul Loteriei Vizelor pentru SUA

Visul american ar putea deveni realitate pentru o parte dintre romani. Ieri, s-a dat startul la inscrierile pentru Loteria Vizelor. Pana pe 1 decembrie, romanii care doresc sa emigreze in Statele Unite ale Americii au posibilitatea sa se inscrie in programul Diversity Visa.

Prin programul Diversity Visa, SUA acorda anual 50.000 de vize de rezidenta permanenta cetatenilor straini care doresc sa se mute pe continentul american. Persoanele trebuie sa indeplineasca conditii simple, dar stricte.. Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA in Bucuresti, toate persoanele care indeplinesc criteriile de eligibilitate vor participa la o tragere la sorti generata automat de computer. Inscrierile se fac in format electronic la adresa www.dvlottery.state.gov, iar pentru trimiterea formularului nu se percepe nici o taxa.

Candidatii sunt rugati, prin intermediul comunicatului de presa, sa nu astepte pana in ultima saptamana pentru a se inscrie. Cererile in numar prea mare ar putea determina blocari ale site-ului si intarzieri in trimiterea formularelor.

Vizele sunt distribuite in sase regiuni geografice diferite, care au ratele de imigratie in Statele Unite scazute.

Nici una dintre tarile care apatin respectivelor regiuni geografice nu poate primi mai mult de 7% din totalul de vize din cadrul programului Diversity Visa.

Comunicatul mentioneaza si faptul ca autoritatile americane detin mijloacele tehnologice necesare pentru a depista persoanele care comit ilegalitati pentru a obtine viza sau care trimit mai multe formulare cu acelasi nume. Cei mai norocosi dintre participantii la loterie vor primi rapunsul prin posta in perioada mai-iulie 2009.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »