S-a dat startul la realizarea cartierului ANL

Magazin Salajean 24 octombrie 2007 0

S-a dat startul la realizarea cartierului ANL

Mult asteptatul complex ANL ce trebuie ridicat in Zalau in spatele Grupului Scolar Voievodul Gelu va aduce zalauanilor in primul rand gradinita pe care edilii municipiului o considera necesara in acest nou cartier. Purtatorul de Cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a declarat ca firma aleasa prin licitatie pentru a se ocupa de construirea gradinitei a primit ordinul de deschidere a santierului in 8 octombrie, unitatea de invatamant urmand sa fie finalizata intr-un an. In acest moment este desemnata firma care se va ocupa de construirea gradinitei din cartier. Este vorba de firma SC Comigex Constructii SRL Zalau, care a primit ordinul de incepere a lucrarilor din data de 8 octombrie. Termenul de finalizare este de 12 luni, ne-a declarat Manuela Ghiurutan. Autoritatile locale au hotarat ca trebuie inclusa in proiect, dat fiind ca blocurile ANL sunt destinate familiilor tinere cu copii. In plus, gradinita va fi utila si pentru restul locuitorilor din Dumbrava, cartier in care actuala gradinita se dovedeste neincapatoare pentru numarul de copii de aici.

In ceea ce priveste cele 12 blocuri care vor constitui viitorul cartier ANL, in 11 noiembrie, prin licitatie, se va afla si constructorul care se va ocupa de investitie. Potrivit purtatorului de cuvant, complexul ANL va fi realizat in doua etape, mai intai sase blocuri, iar apoi alte sase. Investitia va aduce locuitorilor municipiului 90 de apartamente cu chirie mica.

Proiectul prin care in Dumbrava vor fi ridicate blocuri ANL are o valoare totala de peste 20 de milioane de lei (5.75 milioane de euro), din care pentru constructii montaj este prevazuta suma de 18 milioane de lei (5 milioane de euro). Finantarea este asigurata de Agentia Nationala a Locuintelor, Primaria Zalau urmand sa suporte cheltuielile facute cu racordarea blocurilor la retelele de utilitati.

20 de apartamente ANL in blocul O4

Stadiul lucrarilor la blocul O4: este zidit etajul IV si acum se cofreaza ultimul planseu.

Pe langa cele 12 blocuri ANL din Dumbrava, in Zalau este in constructie inca unul. Imobilul – numit O4, dupa blocul geaman O3, este situat pe strada Olarilor si va avea 20 de apartamente. Manuela Ghiurutan ne-a declarat ca, pana acum, lucrarile au ajuns la etajul IV al constructiei. A fost zidit inclusiv etajul IV si acum se cofreaza ultimul planseu, a spus purtatorul de cuvant.

Si acest proiect este finantat de Agentia Nationala a Locuintelor, aportul Consiliului Local urmand sa se regaseasca in racordarile imobilului la retelele de utilitati. Pentru aceasta, in 12 aprilie a avut loc licitatia pentru desemnarea firmei care sa se ocupe de partea tehnico-edilitara a proiectului, castigatoare fiind SC Lotus SA Zalau, aceeasi firma ce se ocupa si de ridicarea imobilului. Societatea va trebui sa realizeze si accesul carosabil si pietonal in zona, valoarea totala a lucrarilor suportate din bugetul local fiind de circa 400.000 de lei (fara TVA).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »