S-a dat startul la constructia autostrazii

Magazin Salajean 10 ianuarie 2008 0

S-a dat startul la constructia autostrazii

Cel mai mare proiect de infrastructura din Europa – Autostrada Transilvania – a ajuns si in Salaj, lucrarile fiind demarate, asa cum era prevazut in grafic, in localitatea Port – comuna Marca.

Anamaria Sava, director al Departamentului de Relatii cu Comunitatile din cadrul Companiei Bechtel, ne-a declarat ca echipele au amplasat deja platformele de pe care se vor realiza forarile necesare acestei investitii. Am primit aliniamentul pentru autostrada de la Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi si, asa cum era prevazut in grafic, am inceput lucrul la autostrada si pe teritoriul judetului Salaj. Echipele de muncitori sunt mobilizate in localitatea Port – comuna Marca, unde s-au amenajat platformele pentru echipele de forare ce vor lucra la zidul de sprijin al autostrazii, a spus Anamaria Sava.

Acest tronson de carosabil la care tocmai au inceput lucrarile face legatura cu portiunea de autostrada care va strabate judetul Bihor. Tot in localitatea Port, Compania Bechtel are amenajata o statie de betoane si alte asemenea utilitati in afara aliniamentului autostrazii.

Autostrada Transilvania va avea pe teritoriul Salajului 83 de kilometri, un alt punct important pe acest traseu urmand sa fie langa Aghires, unde autostrada va face jonctiune cu soseaua de centura pe care administratia municipala doreste sa o realizeze la Zalau. Potrivit conducerii Primariei Zalau, soseaua de centura va fi finalizata aproximativ in acelasi timp cu Autostrada Transilvania, astfel ca traficul rutier prin Salaj se va simplifica mult.

Pana atunci, insa, la nivel de judet ramane de rezolvat o alta problema spinoasa ce vizeaza direct autostrada la care lucreaza Bechtel si anume cea a sapaturilor arheologice si, implicit, a descarcarilor de sarcina. Avand in vedere ca pana acum au fost date doar patru certificate de eliberare de sarcina, ce privesc abia 1.420 de metri, din totalul de 83.000 de metri (83 de kilometri) cat va masura traseul autostrazii pe teritoriul Salajului, acest aspect va fi unul asupra caruia va trebui insistat serios, daca se va vrea ca proiectul de infrastructura sa aiba rezultate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »