S-a dat startul campaniei antidrog Prea rebel sa fii condus!

Magazin Salajean 6 aprilie 2012 0

Consumul de droguri ilegale si al asa-numitelor etnobotanice a inregistrat o crestere alarmanta in ultimii ani, cu precadere in randul populatiei tinere. Pentru combaterea acestui fenomen, reprezentantii Centrului de Prevenire, Consiliere si Evaluare Antidrog Salaj au dat startul, la nivel de judet, unei campanii nationale de prevenire a consumului de droguri, cu accent pe substantele noi cu proprietati psihoactive, intitulate Prea rebel sa fii condus!. Lansarea a avut loc printr-o activitate cu tema In Romania, politica antidrog se face pentru copii, in prezenta ministrilor Mediului si al Economiei, a reprezentantilor autoritatilor locale, a sefilor institutiilor deconcentrate si a primarilor din judet.

Proiectul se va derula in perioada aprilie – decembrie a anului in curs, prin activitati alternative consumului de droguri. Coordonatorul principal al CPECA Salaj, Valer Merce, a declarat ca aceasta campanie are la baza rezultatele unui studiu in populatia generala care indica o crestere a consumului de droguri ilegale si de sedative si tranchilizante, precum si aparitia substantelor noi cu proprietati psihoactive, comercializate sub numele de droguri legale sau etnobotanice.

Intre obiectivele specifice ale campaniei se numara elaborarea si implementarea, pe parcursul celor noua luni de desfasurare a proiectului, la nivel national a unei campanii media de constientizare asupra riscurilor asociate consumului de substante noi cu proprietati psihoactive, adresata populatiei generale. De asemenea, se vor promova modalitatile sanatoase de petrecere a timpului liber ca alternativa la consumul experimental de droguri, prin realizarea de activitati sportive si artistice adresate populatiei cu varste intre 15-24 de ani. Tot ca obiectiv este cresterea nivelului de informare a populatiei generale privind posibilitatea de accesare a serviciilor existente la nivel national prin promovarea pe parcursul campaniei a retelei nationale de prevenire si asistenta integrata a consumatorilor de droguri.

Pe parcursul campaniei se vor realiza mai multe activitati educativ-artistice adresate populatiei generale, cu precadere in randul tinerilor cu varste intre 15-24 ani, cu mesaje antidrog. Se vor organiza concursuri de orientare urbana, cu indicii Sa cunoastem adevarul despre droguri, de grafitti cu mesaj antidrog, activitati tip safe nights (nopti sigure) de promovare a campaniei in cluburi si discoteci pe perioada vacantei. Trimestrial vor fi desfasurate dezbateri publice cu tematica antidrog avand rol de promovare a serviciilor oferite de Agentia Nationala Antidrog la nivel national si de intarire a cooperarii institutionale. De asemenea, vor avea loc activitati de constientizare a riscurilor consumului de droguri si promovarea serviciilor oferite prin organizarea, in cadrul Zilei internationale de lupta impotriva consumului si traficului ilicit de droguri – 26 iunie – a unui eveniment national de tipul moment de reculegere pentru victimele drogurilor.

Parteneri in aceasta campanie la nivelul judetului sunt Institutia prefectului si Inspectoratul Scolar Judetean Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »