S-a constituit Consiliul local al comunei Surduc

Magazin Salajean 26 ianuarie 2011 0

S-a constituit Consiliul local al comunei Surduc

Prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, a participat ieri la sedinta de constituire a Consiliului local al comunei Surduc. Pe ordinea de zi a sedintei s-au aflat: alegerea comisiei de validare, validarea (invalidarea) mandatelor consilierilor alesi, depunerea juramantului de catre consilieri, constituirea Consiliului local, alegerea presedintelui de sedinta, alegerea viceprimarului si organizarea comisiilor pentru diferite domenii de activitate.

In conformitate cu legislatia in vigoare, comisia de validare constituita cu acest prilej a examinat legalitatea alegerii fiecarui consilier, propunand validarea a 12 mandate si invalidarea mandatului consilierului Pop Marius-Iulian, ales pe lista PNL, motivul constituindu-l faptul ca acesta si-a dat demisia din partid. In locul sau a fost numit Crisan Liviu, urmatorul candidat pe lista acestui partid. Astfel, numele celor 13 consilieri locali sunt: PSD – Dragan Teodor Ioan, Puscas Isai, Mos Augustin, Sana Victor Isai, Onicas Maria, Cernucan Lorena Diana; PDL – Opris Ilie, David Romica Radu, Pop Aurel; PNL – Crisan Liviu, Sana Marian, Breban Mircea Radu; independent – Babanas Alin Cristian. Toti acesti consilieri au fost validati in unanimitate, ei depunand juramantul si constituind Consiliul Local al comunei Surduc.

In alta ordine de idei, consilierul social-democrat Dragan Teodor a fost singura propunere pentru postul de viceprimar, el fiind ales, in unanimitate, in aceasta functie.

In cadrul Consiliului Local Surduc au fost constituite trei comisii de specialitate: comisia pentru dezvoltarea economica si sociala, administrarea domeniului public si privat, amenajarea teritoriului si urbanism, comisia pentru protectia sociala, invatamant, sanatate, cultura si sport si comisia pentru administratie publica locala, juridica si de disciplina, apararea ordinii si linistii publice. Este un lucru neplacut sa avem alegeri partiale si un consiliu local care nu mai fuctioneaza de la finele anului 2009, motiv pentru care cred ca, in viitor, va exista o mai buna colaborare intre cei alesi si primarul comunei. De asemenea, este neplacut faptul ca, in aceasta perioda, comuna nu a reusit sa profite de anumite proiecte cu finantare europeana sau guvernamentala, asa ca, in perioada urmatoare, trebuie pornite motoarele la turatie maxima, pentru identificarea nevoilor comunei si rezolvarea problemelor existente”, a precizat, la sedinta de constituire, prefectul Vegh Alexandru, care a adaugat faptul ca, din partea institutiei pe care o reprezinta, exista toata deschiderea pentru a sprijini viitoarele actiuni ale Consiliului Local Surduc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »