Rubinele confiscate la Zalau valoreaza peste 2,2 milioane de euro

Magazin Salajean 20 octombrie 2010 0

Rubinele confiscate la Zalau valoreaza peste 2,2 milioane de euro

Cele peste 6.400 de rubine confiscate de politisti, la inceputul lunii octombrie, de la un cetatean italian si de la o tanara din Salaj pe care incercau sa le vanda in centrul Zalaului contra sumei de 35.000 de euro valoreaza mult mai mult. Potrivit rezultatului expertizei la care pietrele au fost supuse, valoarea rubinelor se ridica la peste 2,2 milioane de euro.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Salaj, Maria Cristea, a declarat ca pietrele pretioase au fost trimise pentru expertiza la Cluj-Napoca, unde s-a confirmat ca rubinele sunt veritabile, dar si ca valoarea unei bucati se ridica la cateva sute de euro. Toate cele 6.411 rubine pe care un cetatean italian si o salajeanca au incercat sa le vanda in Zalau sunt veritabile. In urma expertizei realizate la Cluj, s-a stabilit ca valoarea unei pietre este de aproximativ 350 de euro. Pietrele pretioase raman deocamdata confiscate, iar ancheta continua in vederea stabilirii provenientei pietrelor si a implicarii altor persoane in acest caz, a declarat Cristea. Potrivit sursei citate, mai multe informatii in acest caz se vor cunoaste pe parcursul derularii cercetarilor.

Cele peste 6.400 de rubine confiscate de politisti de la cetateanul italian si salajeanca valoreaza astfel peste 2,2 milioane de euro, respectiv ceva mai mult de 9 milioane de lei. Cei implicati in acest caz incercau sa vanda pietrele pretioase doar contra sumei de 35.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Politia Romana, in cursul lunii septembrie politisti ai Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj au intrat in posesia unei informatii conform careia un cetatean italian in varsta de 42 de ani si o prietena a acestuia, de 28 de ani, din judetul Salaj, sunt interesati de comercializarea unei cantitati importante de pietre pretioase.

In 1 octombrie, politisti ai Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj, impreuna cu politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca, i-au prins in flagrant pe cei doi, in Zalau, in timp ce ofereau spre comercializare pietre pretioase, respectiv rubine, contra sumei de 35.000 de euro, arata sursa citata.

Cetateanul italian si femeia din localitatea Babeni, prinsi in flagrant in 1 octombrie, in timp ce incercau sa vanda 6.411 rubine in Zalau faceau acest lucru in centrul orasului, avand pietrele pretiose depozitate in cutii, in autoturismul parcat intr-o parcare publica din zona. Pietrele nu erau montate in bijuterii. Cei doi incercau sa vanda marfa pe bulevardul Mihai Viteazul, intr-o zona intens circulata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »