Rubinele confiscate la Zalau ar putea valora 200.000 de euro

Magazin Salajean 12 octombrie 2010 0

Rubinele confiscate la Zalau ar putea valora 200.000 de euro

Cele peste 6.400 de rubine capturate in urma cu o saptamana de politistii clujeni si salajeni, in Zalau, au o valoare de piata mult mai mare decat cea cu care posesorii lor vroiau sa le vanda. Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Salaj sustine ca in cursul acestei saptamani se va afla rezultatul expertizei privind veritabilitatea rubinelor.

Surse judiciare, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, au declarat ca femeia si barbatul care vroiau sa vanda rubinele au fost foarte speriati in momentul in care li s-a spus ca pietrele pretioase vor fi confiscate, lasand sa se inteleaga ca vor fi omorati de proprietarii pietrelor pretioase. Aceleasi surse au declarat ca valoarea de piata a rubinelor este de circa sase ori mai mare decat pretul cu care urmau sa fie vandute.

Valoarea fiecarui rubin este de 300-400 de euro, astfel incat pretul celor 6.411 rubine se poate ridica la peste 200.000 de euro, in timp ce posesorii lor vroiau sa le vanda cu numai 35.000 de euro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, inca se asteapta expertizele efectuate pentru a se stabili daca pietrele sunt veritabile.

Politistii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj si de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca au prins in flagrant doua persoane, un italian si o romanca, in timp ce incercau sa vanda 6.411 rubine pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiu. Femeia, Mihaela, este de 28 de ani, din localitatea salajeana Clit, iar cetateanul italian, Massimo, are 42 de ani si de cateva luni locuieste cu complicea sa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »