Rubine trimise la expertiza

Magazin Salajean 6 octombrie 2010 0

Rubine trimise la expertiza Toate cele 6.411 rubine pe care au incercat sa le comercializeze, in Zalau, un cetatean italian si o salajeanca ce au fost prinsi in flagrant de politisti in 1 octombrie au fost trimise spre expertiza marti, pentru a se stabili daca pietrele sunt veritabile sau nu.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Salaj, Maria Cristea, a declarat ca mai multe informatii in acest caz se vor cunoaste dupa aflarea rezultatului expertizei, dar ca ancheta continua in vederea stabilirii provenientei pietrelor si a implicarii altor persoane in acest caz.

Cantitatea enorma de pietre a fost ridicata in vederea confiscarii de catre politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate, in urma unui flagrant organizat in 1 octombrie, in Zalau, dupa ce luna trecuta, politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj, au intrat in posesia unei informatii, conform careia un cetatean italian, in varsta de 42 de ani, impreuna cu o prietena, in varsta de 28 de ani, din localitatea Babeni, din Salaj, sunt interesati de comercializarea unei cantitati importante de pietre pretioase.

Cei doi au fost prinsi in flagrant delict, in municipiul salajean, in timp ce ofereau spre comercializare pietrele, contra sumei de 35.000 de euro. Intrucat nu posedau documente legale de proveninta si nu erau autorizati in vederea comercializarii marfii, italianul si salajeanca au fost sanctionati cu amenda in valoare de 10.000 de lei, conform legislatiei in vigoare. Intreaga cantitate de rubine a fost ridicata in vederea confiscarii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »