Rubine de 35.000 de euro, confiscate in centrul Zalaului

Magazin Salajean 4 octombrie 2010 0

Rubine de 35.000 de euro, confiscate in centrul Zalaului

Peste 6.400 de rubine in valoare de 35.000 de euro au fost confiscate in acest sfarsit de saptamana de politisti, de la un italian care, impreuna cu prietena sa, o salajeanca, intentionau sa le comercializeze in Zalau. In prezent, oamenii legii continua cercetarile pentru a stabili de unde provin rubinele si daca sunt implicate si alte persoane in acest caz.

Politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj au aflat, in luna septembrie, ca un cetatean italian in varsta de 42 de ani, impreuna cu prietena sa, o salajeanca in varsta de 28 de ani, intentioneaza sa scoata la vanzare o cantitate importanta de pietre pretioase. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, in urma unui flagrant orga-nizat, politistii specia-lizati in combaterea criminalitatii orga-nizate au reusit prinderea celor doi.

In fapt, in cursul lunii septembrie anul curent, politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Crimi-nalitatii Organizate Salaj au intrat in posesia unei informatii, conform careia, un cetatean italian, T. Massino, de 42 de ani, impreuna cu o prietena, Mihaela A., de 28 de ani, din Babeni, judetul Salaj, sunt interesati de comer-cializarea unei cantitati importante de pietre pretioase. La data de 1 octombrie anul in curs, politisti din cadrul serviciului mentionat, impre-una cu politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca, i-au depistat in flagrant delict, in municipiul Zalau, pe cei doi, in timp ce ofereau spre comercializare pietre pretioase, respectiv rubine, contra sumei de 35.000 de euro, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, cei doi comercianti nu posedau documente legale de provenienta a rubinelor si nu erau autorizati in acest sens. In cauza, italianul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 de lei, conform art. 18 din O.U.G 190/2000 privind regimul metalelor pretioase, aliajelor acestora si pietrelor pretioase in Romania. Totodata, cele 6.411 rubine aflate in masina barbatului au fost ridicate in vederea confiscarii, a declarat Maria Cristea.

In prezent, cetateanul italian este cercetat in stare de libertate, in timp ce prietena acestuia, Mihaela A., nu a fost implicata in acest caz. Politistii continua insa cercetarile, in vederea stabilirii provenientei pietrelor pretioase, dar si pentru a depista implicarea altor persoane in afacerea cu rubine.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »