Rovinieta ramane valabila la schimbarea numarului masinii

Magazin Salajean 19 ianuarie 2012 0

Rovinieta ramane valabila la schimbarea numarului masiniiConducatorii auto care au schimbat numarul de inmatriculare al autovehiculului pot pastra rovinieta, aceasta fiind valabila la indeplinirea unor conditii. Astfel, taxa de drum poate fi pastrata numai daca soferii depun o solicitare in scris la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si achita o taxa de 24,8 lei. Cererea va fi insotita de cartea de identitate a masinii in copie si original pentru verificarea conformitatii. Formularul-tip se gaseste pe pagina de internet a companiei www.cnadnr.ro. Solicitarea se verifica pe loc si, daca aceasta este justificata, dupa achitarea de catre utilizator a tarifului de modificare a numarului in baza de date, se efectueaza aceasta modificare.

In ultima perioada au fost constatate o serie de numere de inmatriculare ale vehiculelor pentru care a fost eliberata rovinieta, in special in cazul rovinietelor autocolant, au fost inscrise incorect sau incomplet pe documentele de plata, anume bon fiscal, factura, si implicit in baza de date, de catre operatorii care au in atributii in eliberarea rovinietelor. In acest context, pentru a se evita emiterea de sanctiuni contraventionale pentru aceste cazuri, utilizatorii sunt sfatuiti sa verifice concordanta intre numarul de inmatriculare al vehiculului inscris pe documentele emise la achitarea rovinietei si cel inscris in certificatul de inmatriculare. In cazul in care exista neconcordante, utilizatorii vor trebui sa solicite Companiei de Drumuri corectia in baza de date a numarului de inmatriculare prin transmiterea unei solicitari in acest sens, insotita de copii de pe certificatul de inmatriculare si documentele emise la achitarea rovinietei.

Tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale se aplica pentru toate vehiculele care circula pe reteaua de drumuri nationale din Romania. Rovinieta nu se percepe pentru sectoarele de drumuri nationale aflate in interiorul resedintelor de judet si de municipiu, precum si intre indicatoarele rutiere care delimiteaza localitatile. Rovinieta poate fi cumparata de la subunitatile CNADNR si de la distribuitorii autorizati: Posta Romana, statiile de carburanti OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Roman, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania si altii.

Tariful rovinietei se poate achita pe o perioada de o zi, o saptamana, 30 de zile sau un an. Valabilitatea rovinietei incepe la data solicitata de cumparator: din ziua achizitionarii acesteia sau orice alta zi pana la 30 de zile de la cumparare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »