Rovinieta electronica, abia din toamna

Magazin Salajean 13 iulie 2010 0

Rovinieta electronica, abia din toamna

Introducerea rovinietei electronice ar putea se produca abia la 1 octombrie, cu o intarziere de doua luni, din cauza contestatiilor la licitatia de achizitie a sistemului.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anuntase initial ca rovinieta electronica va fi introdusa din 1 august, iar la finele lui 2009 a selectat consortiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul. Licitatia a fost contestata, contractul in valoare de aproape 36 milioane de lei fiind incheiat in iunie 2010. Oficialii Ministerului Transporturilor sustin ca data fiind complexitatea sistemului, acesta nu poate fi realizat cu respectarea termenului initial, motiv pentru care se impune o amanare de doua luni.

Dupa introducerea rovinietei electronice, soferii prinsi in trafic fara documente care sa ateste plata acestei taxe vor trebui sa plateasca despagubiri catre CNADNR, despagubiri cuprinse intre 28 si 1.210 euro, in functie de tipul vehiculului, precum si amenzi de minim 250 de lei si maxim 4.500 de lei. Pana la prezentarea dovezii de achitare a rovienietei, conducatorilor auto cu musca pe caciula li se va retine certificatul de inmatriculare a masinii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »