Romii din Salaj sunt asteptati la Bursa locurilor de munca

Magazin Salajean 27 iunie 2008 0

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza astazi o noua editie a bursei de locuri de munca destinata persoanelor de etnie roma. In acest an, bursa va fi organizata in Jibou, la Casa de Cultura Oraseneasca, si in Simleu Silvaniei, la sediul agentiei locale. Au fost alese aceste localitati datorita numarului mare de romi care locuiesc in zona. Actiunea va incepe la ora 9,00. Au fost contactati in vederea participarii la bursa un numar de 43 de agenti economici din care si-au anuntat participarea 15, oferind un numar de 153 locuri de munca, 86 in Jibou si 67 in Simleu. Domeniile in care sunt oferite locurile de munca sunt constructii, confectii imbracaminte si incaltaminte, comert, tamplarie si agricultura.

Incepand cu anul 2005, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a organizat si desfasurat Caravana ocuparii pentru romi, cu scopul informarii asupra drepturilor si obligatiilor pe care acestia le au, precum si asupra beneficiilor pe care le pot obtine daca se incadreaza in munca. In acest an au fost vizitate 24 de comunitati de romi, la intruniri participand 415 persoane. Au fost inscrise cu aceasta ocazie in baza de date 62 persoane, si au fost programate a fi cuprinse in masuri active 87. De asemenea, au fost angajate 8 persoane.

Tinand cont de complexitatea problemelor cu care se confrunta persoanele de etnie roma, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj (AJOFM) continua sa sprijine, prin serviciile sale, acest grup tinta.

Inca din anul 2003, AJOFM – Salaj organizeaza anual Bursa locurilor de munca pentru persoanele de etnie roma. Astfel, in anul 2003 au fost incadrati prin aceasta actiune 7 persoane de etnie roma, in anul 2004 – 9, in 2005 – 10 , in 2006 – 9 persoane, iar in anul 2007 – 17 persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »