Romii din comuna Romanasi, puricati de politisti

Magazin Salajean 23 iulie 2010 0

Romii din comuna Romanasi, puricati de politistiActiunea in forta desfasurata miercuri dimineata de politisti, jandarmi, specialisti din cadrul DSVSA Salaj, lucratori din cadrul Primariei Romanasi si ai S.C. Electrica, in comunitatile de etnie roma din comuna Romanasi, s-a lasat cu amenzi in valoare totala de 4.000 de lei, dar si cu identificarea autorilor unor furturi pentru care fusesera deschise dosare penale. In plus, oamenii legii au depistat 17 persoane care nu detin documente de identitate. Au fost identificati autorii furtului de animale comis in data de 24 octombrie 2009, de la locuinta lui Stefan C., din comuna Romanasi.

Autorii, Adalin F., de 19 ani, Beniamin L., de 18 ani, si Samir C., de 16 ani, toti din Pausa, sunt cercetati de politisti in stare de libertate sub aspectul comiterii infractiunii de furt. De asemenea, ultimul dintre ei este cercetat intr-un alt dosar de furt de pasari, comis la locuinta lui Ana B., din acelasi sat, a precizat, ieri, Nadia Serban, purtator de cuvant al IPJ Salaj. Politistii au aplicat in total patru sanctiuni contraventionale in valoare de 4.000 de lei si au ridicat in vederea confiscarii bunuri in valoare de 510 lei. Actiunea de miercuri a avut ca scop combaterea faptelor de natura penala, in special a furturilor din anexele gospodaresti, de produse agricole de pe camp, de distrugeri de produse agricole, prin lasarea nesupravegheata a animalelor.

Reamintim faptul ca un numar de 51 de sateni din Pausa au depus recent o petitiei la mai multe autoritati ale statului, inclusiv la Parlamentul European, in care lanseaza mai multe acuzatii la adresa romilor din sat. Interventia pe care o solicitam este legata de tiganii care defriseaza padurile, devasteaza culturile oamenilor, atat cele care sunt in gradina casei, cat si hotarul satului – devastare pe care o realizeaza ei insisi, dar si cu animalele pe care in mod nejustificat o detin, se arata, printre altele, in petitia amintita.

Conform unei centralizari realizate de Primaria Romanasi, in comuna exista, actualmente, circa 500 de romi, din care 40 fara acte de identitate. De asemenea, pentru aproximativ 80 de case nu exista documente de proprietate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »