Romanii nu vor mai merge la serviciu de Sfanta Maria si de Rusalii

Magazin Salajean 10 octombrie 2008 0

Romanii nu vor mai merge la serviciu de Sfanta Maria si de RusaliiZilele in care se sarbatoresc Sfanta Maria si Rusaliile vor fi libere pentru romani. Deputatii au decis miercuri, in ultima sedinta a Camerei ca zilele de 15 august, ziua Sfintei Marii si prima si a doua zi de Rusalii, sa fie declarate libere pentru toti romanii.

Potrivit noului proiect de lege privind Codul Muncii, au fost declarate zile legale nelucratoare ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, precum si prima si a doua zi de Rusalii. Pana acum, romanii aveau liber doar in zilele de 1 si 2 ianuarie, in prima si a doua zi de Paste, in ziua de 1 Mai, 1 Decembrie si in primele doua zile de Craciun. Ziua de Sfanta Marie a fost declarata nelucratoare in urma interventiei presedintelui Traian Basescu, care a cerut reexaminarea legii. Motivatia presedintelui a fost aceea ca Ziua de 15 august este o sarbatoare declarata legal nelucratoare in alte zece tari europene.

Legea mai prevede doua zile nelucratoare pentru fiecare dintre cele trei sarbatori anuale, declarate astfel de cultele religioase recunoscute de stat, altele decat cele crestine.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »