Romania risca sa devina un contributor net al UE

Magazin Salajean 27 iunie 2007 0

Romania risca sa devina un contributor net al UE Prezenta la Zalau intr-o vizita oficiala, Lavinia Sandru, vicepresedintele PIN, a informat, ieri, intr-o conferinta de presa, despre campania In Europa, dar nu asa desfasurata de PIN la nivel national. Inceputa cu doua saptamani in urma, campania are drept scop informarea romanilor cu privire la ceea ce inseamna UE, legislatia europeana, Constitutia europeana etc. Pentru ca in septembrie va trebui sa ne alegem reprezentantii in Parlamentul european, trebuie sa cunoastem aceste notiuni si sa avem in vedere ca aceasta Constitutie europeana va prevala in fata Constitutiei Romaniei, a spus Lavinia Sandru. Aceasta a insistat asupra faptului ca in Romania nu s-a vorbit despre aceste lucruri, in schimb, in restul tarilor europene, cetatenii au fost informati asupra schimbarilor ce vor fi aduse de noua legislatie europeana. Aceasta constitutie pune mult prea putin accent pe interesele nationale, iar UE se transforma intr-un stat de sorginte sovietica, unde deciziile se iau la nivel central. O Uniune Europeana puternica treuie sa fie una a natiunilor, nu una comunista, a declarat Lavinia Sandru.

Aceasta a spus ca, din pacate, romanii au putine cunostinte despre ceea ce inseamna UE si ca oamenii din mediul rural sunt suparati din cauza restrictiilor impuse de aceasta, restrictii care ii vor aduce la sapa de lemn. O alta problema a populatiei este, potrivit vicepresedintelui PIN, faptul ca, la sase luni dupa integrare, populatia nu stie cui sa se adreseze pentru a primi informatii despre UE.

Referindu-se la taxele pe care Romania a trebuit sa le plateasca deja catre UE, Lavinia Sandru a spus ca Romania risca sa devina un contributor net al UE, dar care nu incaseaza in schimb nimic. Cred ca Romania risca sa se transforme intr-un contributor net al UE. Riscam sa ne transformam intr-o entitate ce doar plateste bani catre UE, dar nu incaseaza nimic. Am avut situatii in care proiecte incepute in municipii din tara nu au fost continuate, nu au primit finantare de la UE, iar acest lucru este grav, a declarat Lavinia Sandru. Potrivit acesteia, vina pentru situatia amintita nu apartine Uniunii, ci clasei politice romanesti, ajunsa in faliment si care, la integrare, a negociat capitolele cu UE in genunchi. Am avut oameni incapabili sa negocieze si acum vom avea pe constiinta oamenii de rand, a conchis vicepresedintele PIN.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »