Ridicarea primului bloc ANL incepe intr-o luna

Magazin Salajean 25 martie 2008 0

Ridicarea primului bloc ANL incepe intr-o lunaAgentia Nationala a Locuintelor a desemnat, prin licitatie publica, firma care sa se ocupe de ridicarea primului bloc ANL in Simleu Silvaniei: SC Consilva SA Simleu. Potrivit unui comunicat de presa remis ieri de Primaria Simleu, deschiderea santierului pe strada Mihail Sadoveanu se va face in maxim o luna, investitia fiind adjudecata de constructorul local la suma de 2,3 milioane de lei. Imobilul va avea 24 apartamente, din care 12 apartamente vor fi cu o camera, iar alte 12 – cu doua camere. Suprafata de teren pe care va fi construit blocul este de 1.000 de metri patrati, iar, pana acum, Primaria Simleu Silvaniei a alocat investitiei 230.000 de lei in vederea introducerii infrastructurii tehnico-edilitare la imobil.

In aceasta saptamana autoritatile locale vor aproba transferul unei parcele de teren de 1.000 de metri patrati din cartierul Stadion catre Agentia Nationala a Locuintelor, teren pe care se va ridica un al doilea imobil destinat familiilor cu venituri reduse. Blocul va avea zece apartamente si o garsoniera. Pana in luna mai terenul aflat in domeniul public, va trebui intabulat, urmand sa se faca un studiu de expertiza. Vom trimite ANL extrasul de carte funciara si hotararea de Consiliu Local prin care terenul este transferat lor, cu speranta ca si acest proiect va putea demara in toamna, a declarat primarul Septimiu Turcas.

Tot la capitolul ANL, conducerea Primariei Simleu Silvaniei are in vedere achizitionarea unui teren in suprafata de aproximativ 5.000 de metri patrati, pe care sa fie construite in anii urmatori alte 100 de locuinte prin ANL. Terenul a fost identificat si cautam modalitati prin care sa il putem achizitiona. Suprafata este mult mai mare ca in primele doua cazuri, asta pentru ca cea de-a treia investitie ANL in Simleu va fi pentru ridicarea unui complex de 90-100 de locuinte destinate inchirierii, a declarat primarul Turcas.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »