Rezultatele finale la proba orala de limba romana: Salajul are peste 1.500 de elevi experimentati

Magazin Salajean 21 februarie 2010 0

Peste 57 la suta dintre elevii de clasa a XII-a din Salaj au obtinut calificativul experimentat la proba de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv proba A de bacalaureat. Potrivit raportului pus la dispozitie de Mirel Matyas, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, pentru aceasta proba, desfasurata in zilele de 15, 16 si 17 februarie, s-au inscris 2.638 de candidati. Doar 20 de elevi au absentat. Acestia au posibilitatea sa sustina celelalte probe orale si probele scrise, insa nu vor putea promova aceasta sesiune de bacalaureat. Niciunul dintre candidati nu a fost eliminat, astfel incat cei 2.618 elevi examinati au promovat proba orala de limba romana. Dintre acestia, mai mult de jumatate (57,83 la suta) au primit calificativul experimentati, respectiv 1.514 elevi. Peste 30 la suta dintre candidati au fost incadrati la nivelul utilizatori avansati – 802 candidati, in timp ce doar 11,54 la suta au primit certificate de nivel mediu – 302 elevi.

Cel mai bine pregatiti au fost elevii de la Colegiul National Silvania Zalau. Din cei 249 de candidati inscrisi si examinati, peste 87 la suta sunt experimentati, in timp ce niciunul nu a fost evaluat la nivel mediu. Al doilea in lista este Colegiul National Simion Barnutiu Simleu Silvaniei, unde din cei 166 de elevi prezenti la examinare, 123 au obtinut cel mai inalt calificativ. Un loc trei este obtinut de Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian Zalau, 72,43 la suta din cei 272 de candidati fiind incadrati la experimentati. Am putea pune pe locul intai Liceul Ortodox Sfantul Nicolae Zalau, unde toti elevii au primit doar certificate de nivel utilizatori experimentati. Amintim insa ca la acest liceu au fost inscrisi doar 19 candidati pentru proba A de bacalaureat.

In judet, proba de limba romana oral a fost sustinuta in 22 de centre de examen.

Peste 74 la suta dintre maghiari – experimentati

Astazi este ultima zi a probei B de bacalaureat, de evaluarea compe-tentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, la care s-au inscris 418 elevi din judetul Salaj. In prima zi a probei, respectiv in data de 17 februarie, au fost evaluati 132 de candidati. Dintre acestia, 98 au fost incadrati la utilizatori experimentati, 27 la nivel avansati si sapte de nivel mediu. Nici de la aceasta proba nu a fost eliminat niciun candidat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »