Rezultatele de la ISU incing spiritele in Salaj

Magazin Salajean 22 august 2007 0

Rezultatele de la ISU incing spiritele in Salaj

Concursul pentru ocuparea celor 210 posturi de subofiteri si personal contractual scoase la concurs de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Porolissum (ISU) Salaj si rezultatele pe care le-au obtinut concurentii au starnit nemultumiri indeajuns de numeroase incat Salajul sa fiarba in aceste zile pe subiectul respectiv. Ceea ce a starnit reactii in lant din partea celor ce au aspirat la posturile din cadrul ISU Salaj a fost proba de evaluare a aptitudinilor sportive.

Fiecare candidat trebuia sa sustina sase probe fizice, respectiv scara, viteza, rezistenta, abdomene, barna si obstacole, toate considerate eliminatorii. Unele dintre nemultumiri au facut referire la faptul ca nu s-a cronometrat corect timpul la probele de viteza si rezistenta, motiv pentru care aproximativ 80 la suta dintre femei nu ar fi trecut de acest test. In plus, parintii si rudele concurentilor, prezente pe stadion, au constatat cu stupoare ca rezultatele finale nu erau aceleasi cu ceea ce s-a intamplat pe terenul de concurs. O alta surpriza la care au fost martori concurentii declarati admisi la proba sportiva s-a petrecut in ziua in care trebuiau sa sustina proba scrisa. Acestia au realizat ca au fost repartizati pentru proba scrisa la alte optiuni decat cele pentru care se pregatisera din bibliografia indicata. Reclamatiile au vizat si lista cu concurentii admisi si respinsi, lista care a fost modificata in data de 18 august, asta in conditiile in care rezultatele finale trebuiau afisate in data de 20. Candidatii au fost nedumeriti si de ce data afisarii rezultatelor finale a fost schimbata si nu s-a asteptat data anuntata initial.

Replica ISU Salaj

De cealalta parte, reprezentantii ISU Salaj sustin ca intreg concursul s-a desfasurat corect si ca admisi au fost doar acei concurenti care au trecut de fiecare proba. Astfel, colonelul Viorel Barar ne-a declarat ca intelegem nemultumirile candidatilor respinsi, dar ISU Salaj a respectat ordinele si metodologia de organizare si desfasurare a concursului. Este normal ca la peste 1.300 de candidati inscrisi pentru 210 locuri sa apara si nemultumiri.

Totodata, acesta a specificat faptul ca prin promovarea unui numar mic de candidati, respectiv 39,52 la suta, se dovedeste ca institutia a manifestat exigenta in organizarea si desfasurarea concursului. Pentru cele 127 de posturi de subofiteri ramase neincadrate se va organiza si desfasura o noua sesiune de examen, in perioada urmatoare, a mai spus sursa citata.

Rezultatele exacte

Ca a fost vorba de exigenta sau nu, rezultatele arata ca, in urma desfasurarii concursului pentru ocuparea posturilor de subofiter si personal contractual, din 210 locuri scoase la concurs, au fost ocupate 79 de posturi de subofiteri si patru de personal contractual.

Reamintim ca acest concurs s-a desfasurat in perioada 9 iulie-20 august si a constat in sustinerea catorva probe, respectiv evaluarea psihologica, testul scris, iar cei care au optat pentru posturile de subofiteri au avut de trecut inca o proba, cea de evaluare a aptitudinilor fizice.

Todea – dezamagit de situatie

Referitor la toata aceasta saga a concursului de la ISU Porolissum, prefectul Salajului, Andrei Todea, a declarat ca Institutia Prefectului a fost si ea sesizata de numeroase persoane nemultumite de rezultate. Sunt dezamagit de aceasta situatie. Institutia Prefectului nu poate sa investigheze cazul si sa dea un raspuns, dar avem organe abilitate care se vor ocupa de aceasta problema, a spus Todea.

Acesta a anuntat ca va informa Ministerul de Interne si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta cu privire la situatia din Salaj, solicitand si acolo sa se faca verificari. Deocamdata, fata de acest caz, prezumtia este de nevinovatie, dar sunt convins ca ancheta va da un raspuns. Cum am spus, sunt profund dezamagit de sesizari si de imaginea proasta a ISU ce se perpetueaza in oras, a conchis Todea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »