Rezilierea unui contract, scutita de penalitati

Magazin Salajean 23 iulie 2010 0

Rezilierea unui contract, scutita de penalitatiSunteti nemultumiti de serviciile operatorului de telefonie al carui abonat sunteti si ati vrea sa reziliati contractul? Daca nu ati beneficiat de nicio promotie, puteti scapa de probleme fara a plati taxele de reziliere a contractului, dupa ce legea prin care perceperea acestor taxe este declarata ilegala a fost publicata in Monitorul Oficial. In schimb, daca ai cumparat un telefon sau un laptop subventionat nu poti renunta la serviciile operatorului decat daca platesti contravaloarea produsului.

Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale, arata actul normativ.

Reprezentantii Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania sunt de parere ca documentul n-ar fi in avantajul clientilor, deoarece ar putea duce la disparitia ofertelor de telefoane ieftine sau chiar gratuite contra unor abonamente pe unul sau mai multi ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »