Revitalizarea zonei rurale – prioritatea Consiliului Judetean

Magazin Salajean 28 martie 2007 0

Revitalizarea zonei rurale - prioritatea Consiliului Judetean

Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a prezentat presei un Studiu al Planului de Amenajare al Teritoriului National, care cuprinde o sectiune a zonelor rurale si care ar putea fi o baza initiala care sa ofere un cadrul strategic de orientare a politicilor de dezvoltare acestor zone. Marc a apreciat ca acest studiu poate fi aplicat cu succes pentru Salaj, pentru ca judetul poate fi considerat ca fiind un judet rural, exceptie facand Zalaul, care a beneficiat de o dezvoltare economica, municipiul fiind zona in care s-au polarizat economia si problemele sociale.

Studiul respectiv prezinta date despre realitatile existente in diferite zone ale tarii, respectiv despre infrastructura, mediu, populatie, industrie, agricultura etc. Date care sunt foarte importante, a apreciat Marc, pentru revitalizarea zonelor, pornind de la realitatile existente si nevoile pe care le avem si nu in felul in care s-a procedat pana acum, chiar si la nivel central, de a marsa pe aplicarea unor programe de finantare existente la un moment dat pe piata ceea ce nu este o abordare prea fericita, pentru ca nu se iau in calcul nevoile pe care la are comunitatea.

Revitalizarea mediului rural este foarte importanta, avand in vedere faptul ca, in Salaj, circa 60 de la suta din populatie este localizata in zona rurala, in timp ce numarul salariatilor din acest mediu este de doar 3.200.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »