Reuniuni religioase pentru tinerii greco-catolici din Protopopiatul Simleu

Magazin Salajean 27 aprilie 2010 0

Tinerii greco-catolici din protopopiatul Simleu-Silvaniei au desfasurat, la finele saptamanii trecute, o prima reuniune din seria celor derulate in acest an la nivel mondial si coordonate de Biserica Catolica pe tema Invatatorule bun, ce trebuie sa fac ca sa mostenesc viata vesnica? (Mc 10,17). Tema este luata din episodul evanghelic al intalnirii lui Isus cu tanarul bogat si a fost propusa de Papa Benedict al XVI-lea pentru Intalnirea Mondiala a Tinerilor ce va avea loc in vara acestui an.

Parohia Marin a fost locul unde s-a desfasurat aceasta intalnire, actiunea urmand sa fie reluata in luna mai, la nivel eparhial, si in luna august, la nivel international, cand il vor intalni pe Papa Benedict al XVI-lea. Preotul parohiei greco-catolice Badacin, Cristian Borz, ne-a declarat ca toate aceste intalniri incearca sa-i aduca si sa-i implice activ pe tineri in viata si activitatea Bisericii.

Programul intalnirii a inceput sambata la ora 9.30 cu primirea grupurilor la biserica Intrarea in Templu a Maicii Domnului din Marin, Sfanta Liturghie constituind punctul central al zilei, ea fiind celebrata de catre Vicarul foraneu al Silvaniei Pr. Gheorghe Turcas, protopopul Simleului Pr. Nicolae Bodea, alaturi de preotii din protopopiat. Dupa pranzul oferit de gazde, grupurile de tineri s-au indreptat spre padurea de la marginea localitatii, unde partea de divertisment a fost asigurata de studenti din cadrul Seminarului Sfintii Vasile, Grigore si Ioan din Oradea si de clovni de la Caritas Eparhial Oradea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »