Retrospectiva evenimentelor din 2006 in Salaj (I)

Magazin Salajean 4 ianuarie 2007 0

Retrospectiva evenimentelor din 2006 in Salaj (I)Pe parcursul a patru episoade (episodul si trimestrul) va ofer o retrospectiva a principalelor evenimente petrecute in anul 2006 in judetul Salaj, asa cum au fost ele reflectate in presa locala, regionala si nationala. Fireste, optiunea pentru un eveniment sau altul, pentru importanta lui, este personala si nu exclude nici o alta optiune. Din partea dumneavoastra Oricum, un an care a inceput promitator din punct de vedere al evenimentelor, dar s-a sfarsit… ca la romani. Cu intrarea in UE.

Ianuarie

Luna ianuarie a anului 2006 pare sa fi fost dominata de scandalul JEG, de la Colegiul National Silvania din Zalau, prin care o parte din jegul din invatamantul salajean pare sa fi iesit la suprafata. Pare, pentru ca, in timp, lucrurile s-au matrasit, in dulcele stil romanesc. Sa notam ca, in urma scandalului, luna urmatoare, directorul CNS, Florian Tuduce, a fost demis, prin decizie a Consiliului de Administratie a Inspectoratului Scolar. In locul lui Tuduce a fost numit cu delegatie Vasile Bulgarean (care, ulterior, a ocupat postul prin concurs). Altfel, anchete cerute de prefect, valuri de puncte de vedere fata de cele descrise pe site-ul JEG, speculatii privind anumite interese politice in demiterea lui Tuduce etc.. JEG, destul de probabil, a fost unul dintre scandalurile anului 2006 in Salaj. Tot in ianuarie, deputatul Catalin Micula a fost ales in functia de presedinte al PNL Salaj. In aceeasi luna, prefectul Andrei Todea (s-a speculat in presa pe tema faptului ca a jurat cu mana stanga) si subprefectii Marin Nitu si Vegh Alexandru au depus juramantul. In Consiliul Judetean s-a votat bugetul pe 2006 (destul de probabil, tot in luna ianuarie a.c. va fi votat si bugetul pe 2007). Au mai punctat urmatoarele evenimente: Restaurantul lui Stiube intra la penal (intre timp, a fost cumparat de omul politic si de afaceri Viorel Stanca, impreuna cu Hotelul Porolissum); procurorul salajean Crin Bologa, inca trei luni in fruntea DNA Cluj; lipsa acuta de procurori la parchetele din Salaj; consilierii Zalaului, pro si contra construirii unui centru comercial la API; dezbatere publica pe tema parcarilor din municipiu; dr. Costinas se intoarce. Tot din ianuarie 2006 a intrat in scena telenovela Spitalul Judetean. Mai intai, cu anuntarea de dosare penale. Ce s-a ales de ele? Probabil vom afla in 2007. Asa, de culoare, sa mai spunem ca din ianuarie 2006 au inceput, mai direct, haraielile publice intre Catalin Micula si Viorel Stanca. Sau viceversa. Alte evenimente in ianuarie 2006: profesorul ciudat de la Scoala Gheorghe Lazar din Zalau (acuzat, printre altele, ca umbla cu videocamera prin WC-uri) a primit NUP; Primaria Zalau a primit certificatul care atesta ca serviciile sale sunt conforme cu standardul international de calitate ISO 9001: 2001.

Februarie

In februarie, iar Spitalul Judetean. Neregulile de aici au ajuns si la DNA. Dr. Liliana Neaga si-a prezentat demisia din functia de director general. Va veni alta conducere, in frunte cu Ioan Muresan (a nu se confunda cu celalalt Ioan Muresan, care l-a inlocuit in decembrie 2006 pe Ioan Muresan, care, poate, va fi recuperat ca sef al PLD Salaj). Conflict de munca la TenarisSilcotub. Seful Politiei Simleu Silvaniei, cercetat penal. Fiica deputatului Seres, samanta de scandal la Cadastru. Premiera: cal bolnav de tuberculoza in Salaj. Probabil era fumator inrait de Carpati. Pod de gheata pe Somes. Exact de 5 km si 1,90 metri grosime, in amonte de Letca. Locatarii din celebrul hotel C4 sunt amenintati ca vor fi evacuati. Mii de tamponari intre masini. Greva generala la TenarisSilcotub. Gheorghe Guset, un nou record balcanic. Dosar penal pentru primarul din Plopis, Pisek Francisc. Nou sef la RAR Salaj. Razvan Guset in locul lui Horia Marc. Ati mai auzit ceva de ei de atunci incoace? Alt episod din razboiul Maxi Taxi – Transurbis sau viceversa. Strazile din Cehu Silvaniei, rebotezate in limba lui Petofi sau maghiarizate politic, cum doriti. La Lozna, un lup a iesit la produs panica printre cetatenii saraci si cinstiti ai comunei. Liderul PD Salaj ataca UDMR si pe Radu Capilnasiu.

Martie

Primarii din Cristolt si Lozna (iar Lozna, ceva nu e in regula

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »