Retrocedari incalcite la Valcau

Magazin Salajean 8 mai 2007 0

Retrocedari incalcite la Valcau

Zece dosare mai trebuie solutionate de autoritatile locale din Valcau de Jos in baza Legii 248, la capitolul Fond Funciar, ne-a declarat primarul Ionel Rosan. Desi nu sunt multe, cazurile ridica probleme pentru ca dosarele inaintate de cetateni pentru retrocedarea terenurilor nu sunt complete, dar si din cauza ca oamenii nu sunt multumiti cu suprafetele de pamant pe care conducerea Primariei Valcau este dispusa sa le ofere. Vrem sa finalizam dosarele, dar sunt incomplete pentru ca oamenii nu au depus toate actele care trebuiau. Incercam sa le completam acum, dar acest lucru ia timp. Dupa ce vor fi completate, dosarele vor fi trimise Comisiilor de retrocedare, ne-a spus primarul Rosan.

Referitor la cel de-al doilea aspect, cel al stabilirii suprafetelor de teren care se vor retroceda, edilul a spus ca oamenii vor parcele pe vechile amplasamente, fapt imposibil de realizat pentru administratia locala. Nu le putem da terenuri pe vechile amplasamente, intrucat acum terenurile respective apartin altor oameni. Noi avem teren in alta parte, pe care vrem sa il oferim cetatenilor, dar nu il vor acestia, a explicat Ionel Rosan.

Dosarele privesc retrocedarile de padure, si ca sa se ajunga, totusi, la un compromis, primarul a organizat pentru perioada urmatoare intalniri cu cetatenii proprietari de padure, cu scopul de a a gasi solutii pentru punerea in posesie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »