Retele de apa si canalizare moderne la Jibou si Cehu Silvaniei

Magazin Salajean 5 august 2011 1

Retele de apa si canalizare moderne la Jibou si Cehu Silvaniei

Infrastructura de apa si canalizarea din orasele Jibou si Cehu Silvaniei a fost reabilitata, modernizata si extinsa in cadrul unui proiect cu finantare europeana in valoare totala de aproape 12 milioane de lei, derulat de Compania de Apa Somes (CAS).

Asa cum a precizat Marcel Zaharia, directorul filialei Salaj a CAS, ieri, in cadrul unor ceremonii oficiale de finalizare a proiectului, desfasurate in ambele orase mentionate, principalele realizari ale contractului au constat in introducerea a 3,3 kilometri de noi retele de apa si a 11 kilometri de canalizare, in reabilitarea aductiunii Salsig-Ulciug in lungime de 10 kilometri, precum si in reabilitarea a 9,1 kilometri de retele de apa, respectiv a 4,1 kilometri de canalizare din cele doua orase.

Prezenti la ceremonia de la Cehu Silvaniei, atat prefectul Vegh Alexandru cat si presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, au subliniat faptul ca, in cazul acestui oras, existenta apei curente si a canalizarii vor permite o mai buna dezvoltare economica a localitatii, prin atragerea de noi investitori. Dorin Ciataras, directorul general al Companiei de Apa Somes, a subliniat faptul ca in perioada imediat urmatoare va fi finalizata si modernizarea statiei de epurare din Cehu Silvaniei, dar ca in acest moment procedura de achizitie de lucrari este blocata in instanta, din cauza unor contestatii la licitatie.

De asemenea, compania isi propune atragerea unor fonduri europene, in urmatorul exercitiu financiar, incepand din 2013, de cel putin doua ori mai mari decat cele actuale, pentru continuarea investitiilor in modernizarea si extinderea retelelor de apa si canalizare din judetele Cluj si Salaj. Contractul a facut parte din proiectul major de investitii “Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata din judetele Cluj si Salaj, cofinantat de Uniunea Europeana, in valoare totala de 196,9 milioane de euro, derulat de Compania de Apa Somes in perioada 2008-2013.

Valoarea totala a contractului a fost de 11,81 milioane de lei si s-a derulat pe o perioada de 24 de luni, lucrarile fiind terminate cu trei luni in devans fata de termenul limita. Contributia nerambursabila a Uniunii Europene se cifreaza la 74 la suta, cea a Guvernului Romaniei la 11,3 la suta, a autoritatilor locale din aria proiectului la 1,9%, iar restul de 12,8 la suta fiind obtinut de Compania de Apa Somes, prin credit bancar.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Petre 12 aprilie 2015 at 11:18 - Reply

    Lumea zice că o parte dintre locuitorii Jiboului îşi deversează dejecţiile în vechile fântâni din care până mai ieri au băut apă. E adevărat ?

Lasa un Raspuns »