Retea de traficanti de persoane, anihilata

Magazin Salajean 4 iulie 2007 0

Retea de traficanti de persoane, anihilataLucratorii de la Serviciul de combatere a criminalitatii organizate Salaj si de la Directia de investigare a infractionalitatii de criminalitate organizata si terorism au reusit sa anihileze o retea de traficanti de persoane, prin intermediul careia zeci de cetateni din Republica Moldova ajungeau ilegal in Austria si Ungaria.

Cei prinsi obtineau pe diverse cai actele de identitate ale unor persoane cu fizionomii asemanatoare celor care voiau sa treaca fraudulos granita, iar pe baza actelor respective, cetatenii moldoveni erau trecuti in Austria si Ungaria.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat, ieri, ca lucratorii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate, impreuna cu cei de la Directia de investigare a infractionalitatii de criminalitate organizata si terorism au reusit sa prinda sapte membri ai retelei, cetateni romani cu domiciliul in Simleu Silvaniei, dupa ce tot in aceste zile, autoritatile din Ungaria au reusit si ele sa prinda cativa membri ai grupului.

Seful IPJ Salaj, Iosif Ghiurca, ne-a confirmat,ieri, ca membri ai retelei respective au fost prinsi, insa n-a putut oferi date suplimentare in caz.

Aceleasi surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul spun ca primii sapte membri ai grupului au fost prinsi in Simleu Silvaniei, in urma unei descinderi a peste 40 de politisti, dar, dupa ce au fost retinuti 24 de ore, au fost pusi in libertate. Punerea lor in libertate a survenit ca urmare a faptului ca judecatorul Sofia Georgescu a decis amanarea pentru ziua de ieri a pronuntarii in ce priveste solicitarea de arestare preventiva venita din partea procurorilor, pe motiv ca avocatii apararii n-au avut timp sa consulte dosarul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »