Retea de apa la Valcau

Magazin Salajean 28 august 2007 0

Retea de apa la Valcau

Receptia lucrarilor de introducere a retelei de apa in comuna Valcau de Jos a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, in prezenta oficialitatilor locale si judetene, obiectivul fiind finantat de catre Compania Nationala de Investitii din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si Consiliul Judetean Salaj prin programul Soleil Boneh.

Primarul Ionel Rosan ne-a declarat ca proiectul vizeaza locuitorii satelor Valcau de Jos si Valcau de Sus, valoarea investitiei fiind de 1,3 milioane de euro. S-au executat trei foraje la 120 de metri adancime, s-a amenajat un bazin tampon de 300 de metri cubi si s-a construit o statie de tratare a apei. In sate, a fost pusa la punct o retea stradala de 12 kilometri, cu cismele. Beneficiarii directi ai proiectului vor fi cetatenii din doua sate – Valcau de Jos si Valcau de Sus, ceea ce inseamna peste 2000 de persoane, a declarat primarul Rosan.

Potrivit sursei citate, investitia a fost necesara dat fiind ca in ultimii ani seceta a lasat tot mai multi cetatenii fara apa. Mai mult, in unele fantani, apa nu mai este potabila din cauza concentratiei crescute de azotiti si azotati. Consideram ca aceasta retea de apa potabila este o necesitate pentru comunitate, la fel ca restul utilitatilor, a adaugat Ionel Rosan.

Autoritatile locale intentioneaza sa administreze sistemul de distribuire a apei prin Serviciul de Gospodarire din cadrul Primariei Valcau, autorizatia de functionare urmand sa fie obtinuta din toamna anului 2007. Tot atunci va incepe racordarea contorizata a cetatenilor la aceasta retea. Din punctul nostru de vedere, concesionarea acestei investitii catre un operator regional ar duce la aplicarea unui pret unic pe metru cub de apa, care ar fi cu siguranta mai mare decat cel fixat de noi. In acest mod, eficienta investitiei ar fi redusa considerabil, a conchis Ionel Rosan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »