Retea de apa in sapte sate dintr-o lovitura

Magazin Salajean 1 august 2007 0

Un an si patru luni este prevazut sa dureze realizarea retelei de apa in sapte dintre satele apartinatoare comunei Creaca (mai putin Ciglean si Viile Jacului), ne-a declarat primarul Dan Marian, investitia fiind una prin Ordonanta de Guvern 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale. Potrivit sursei citate, administratia locala din Creaca a aplicat in acest proiect pentru plafonul maxim de 3.9 milioane de lei, iar prima transa de bani – in valoare de 585.000 de lei a ajuns deja de la Bucuresti. In momentul de fata se desfasoara licitatia pentru desemnarea constructorului. Caietul de sarcini a fost achizitionat de 14 firme, iar zece au depus deja oferte. Acestea vor fi analizare si speram ca in circa doua saptamani sa cunoastem si noi constructorul care se va ocupa de lucrare, a spus primarul Marian.

Drumuri in santier

La capitolul infrastructura, in doua dintre satele comunei – Jac si Brebi, se desfasoara lucrari de rabilitare si modernizare a drumului comunal. Portiunea luata in lucru este de 4,4 kilometri de asfalt, valoarea investitiei fiind de 560.000 de lei – bani primiti de la Guvern.

Si in acest proiect, licitatia pentru desemnarea constructorului este in plina desfasurare, urmand sa fie aleasa una din cele cinci firme care au depus oferte pentru obiectivul de investitii. Pentru ca banii vin in transe de la Guvern, dorim sa realizam pentru inceput aceasta portiune de drum, urmand ca ulterior, pe masura ce vom primi fonduri, sa extindem suprafata de carosabil care va fi reabilitata, a conchis primarul Marian.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »