Restrictii de viteza si tonaj pe drumurile din Salaj

Magazin Salajean 1 noiembrie 2007 0

Restrictii de viteza si tonaj pe drumurile din Salaj

In functie de solicitarile primariilor, autoritatile judetene vor utiliza, in perioada urmatoare, toate mijloacele de reducere a vitezei si restrictii de tonaj pe drumurile din Salaj care sunt distruse de traficul greu ce transporta materiale de constructii pentru Autostrada Transilvania.

Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj, a declarat ca acolo unde situatia o impune si se pot asigura variante ocolitoare, autoritatile judetene vor proceda in acest sens. Drumurile din Salaj au foarte mult de suferit de cand sunt circulate de masinile de tonaj greu ce transporta materiale de constructii pentru Autostrada Transilvania. Pe drumurile judetene urmeaza sa se faca interventii, este vorba de reabilitari, covoare asfaltice, lucrari de intretinere. Dupa aceasta, in functie de solicitarile primariilor, vom utiliza toate mijloacele de reducere a vitezei si restrictii de tonaj acolo unde situatia o impune si se pot asigura variante ocolitoare, a spus Tiberiu Marc.

Problema drumurilor distruse in Salaj de traficul greu pentru Bechtel s-a pus cand un studiu cerut de Consiliul Judetean Salaj a aratat ca judetul este tranzitat de 1.800 de masini de tonaj greu din judet, la care se adauga masinile ce vin din judetele aferente pentru a transporta materiale de constructii din Salaj.

Cum fiecare masina face, in medie, trei curse pe zi, drumurile din Salaj au fost puternic avariate in ultimele luni, obligand CJ Salaj sa ia masuri urgente.

Pentru a rezolva problema drumurilor distruse, autoritatile judetene din Salaj intentioneaza sa incheie cu Compania Bechtel un protocol prin care sa fie reglementat modul de utilizare a drumurilor judetene de catre executantul Autostrazii Transilvania.

Bogdan Sgarcitu, purtatorul de cuvant al Companiei Bechtel, ne-a declarat ca acest protocol va fi subiectul unei intalniri pe care reprezentantii Bechtel o vor avea cu autoritatile din Salaj in 7 noiembrie. In judetele Bihor si Cluj avem incheiate astfel de protocoale cu Consiliile Judetene pentru reabilitarea drumurilor distruse in perioada in care se construieste autostrada. Suntem deschisi la aceasta idee si pentru Salaj, pentru ca si drumurile de aici sunt afectate, a spus Bogdan Sgarcitu.

La ultima intalnire cu autoritatile din Salaj, reprezentantii Bechtel s-au aratat dispusi ca, tot pentru a reduce efectele nagative asupra infrastructurii rutiere, sa realizeze, in momentul in care aliniamentul autostrazii va fi efectiv facut, un drum de exploatare paralel. Acesta va putea fi folosit pentru transportul materialelor de constructii in santiere.

In Salaj, in ultimul an, tot mai multe primarii din comune au sesizat faptul ca, din cauza traficului greu, casele localnicilor au ajuns sa se crape, fisurile din pereti ajungand sa puna in pericol stabilitatea constructiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »