Restantele la contributiile de pensii, sterse din evidenta

Magazin Salajean 13 decembrie 2011 0

Restantele la contributiile de pensii, sterse din evidentaSalajenii care isi achita, pana la finele anului, contributiile restante la asigurarile sociale vor fi scutiti de la plata penalitatilor de intarziere. Noua facilitate a intrat in vigoare incepand cu data de 5 decembrie si face referire doar la persoanele fizice.

Potrivit reprezentantilor Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, aceasta facilitate stabileste ca, pentru plata obligatiilor fiscale restante la data de 31 august a anului in curs, penalitatile de intarziere se anuleaza sau se reduc. Daca cei datornici vor achita integral debitele pana la finele anului, fie prin plata, fie prin modalitate de compensare, penalitatile vor fi anulate in totalitate. De asemenea, penalitatile de intarziere se reduc cu 50 la suta daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting din plata sau compensare pana la 30 iunie 2012. Prin obligatiile restante la data de 31 august 2011 se intelege contributiile de asigurari sociale datorate pana la data de 1 august 2011 si neachitate pana la data de 25 august 2011, a declarat directorul adjunct al CJP Salaj, Anamaria Pernes.

Contribuabilii care doresc sa beneficieze de aceste facilitati se pot adresa la sediul CJP Salaj. Acestia vor trebui sa solicite o situatie a obligatiilor de plata, ulterior sa depuna o cerere pentru acordarea acestor facilitati. In cazul in care solicitantul nu isi va indeplini obligatiile in termenul stabilit, se va opera in evidenta fiscala repunerea in plata a tuturor obligatiilor si penalitatilor datorate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »