Reparaţii capitale în parcurile din Zalău

magazinsalajean 23 aprilie 2013 1
Reparaţii capitale în parcurile din Zalău

Zeci de piese de mobilier de joacă, aflate în parcurile din raza municipiului Zalău, vor intra în lucrări de reparaţii şi întreţinere. Asta după, mai multe spaţii de joacă din municipiu au fost vandalizate de diferiţi cetăţeni, devenind în acelaşi timp şi locuri de depozitare al deşeurilor.

Angajaţii Direcţiei Generale de Administrare a Domeniului Public execută în această perioadă lucrări de reparaţii şi întreţinere în spaţiile de joacă din Municipiul Zalău. Din totalul de 37 astfel de spaţii, dotate cu un mobilier de joacă, 15 au fost deja reabilitate, lucrările însemnând completare piese lipsă la mobilierul din lemn, vopsiri, completare cu nisip în zonele în care există locuri special amenajate respectiv reparaţia împrejmuirilor.Cartierele vizate până acum au fost Porolissum, Păcii, Crişan, Simion Bărnuţiu, Dumbrava 1, iar în prezent se lucrează în cartierele Brădet şi Stadion. Pe lista de lucrări urmează şi cartierul Dumbrava Nord şi Parcul Pădure Brădet. După cum a explicat primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, în timpul executării lucrărilor de întreţinere, “personalul abilitat a constatat că o parte din mobilierul din mai multe spaţii de joacă a fost vandalizat şi că o parte din locurile de joacă au fost tranformate de cetăţeni, al căror spirit civic este îndoielnic, în locuri de depozitare a gunoiului, asta în ciuda faptului că spaţiile de joacă sînt dotate cu coşuri de gunoi”, a spus primarul Municipiului Zalău. Lucrările sunt parte a acţiunii “Luna Curăţeniei de Primăvară”, acţiune organizată de Primăria Municipiului Zalău, la care participă societăţi comerciale, unităţi de învăţământ, instituţii publice. Din cauza timpului nefavorabil de la începutul acţiunii, care a întârziat lucrările cuprinse în grafic, acţiunea se va prelungi până în 1 mai. De la demararea acţiunii, la activităţile de ecologizare au participat opt unităţi de învăţământ, cu peste 480 elevi care au adunat 953 de kg. de deşeuri şi 11 instituţii publice, cu un număr de 255 de angajaţi care au adunat alte aproximativ 41 tone deşeuri.

Augusta Tesinschi

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 24 aprilie 2013 at 10:37 - Reply

    ne bombardati cu servicii , care nu-si au locul in aceasta saracie .

Lasa un Raspuns »