ReMemoria – Arheologia prezentei

Magazin Salajean 7 septembrie 2011 0

Doar cand suntem obositi uitam ca totul este infinit si concluzionam: infinitul fiind generos ne iarta aceste greseli provocate de oboseala, ne ingaduie si ne invita sa luam totul de la inceput.

Festivalul de arta MuzaFest iși deschide anul acesta porțile oferindu-va posibilitatea de a participa la o manifestare culturala de excepție in perioada 15-30 septembrie. In preambulul festivalului are loc insa o sesiune de creație artistica susținuta la situl arheologic Porolissum in perioada 5-11 septembrie, adresat unui grup restrans de artiști. Este vorba despre proiectul ReMemoria, aflat la cea de-a doua ediție.

”Fiecare infinit are la randul sau un inceput„ – afirma cei care au pus bazele curajosului proiect. Și pentru ca vrem cu tot dinadinsul sa ne asiguram ca va avea o șansa la infinit, anul acesta, Festivalul de arta Muza Fest a decis sa acorde un cadru organizatoric și financiar pentru susținerea lui.

Anul trecut a avut loc prima tabara de creatie organizata in parteneriat de catre Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau prin Muzeul de Arta Ioan Sima si Casa de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca. ReMemoria, numele taberei de creatie ajunsa la a doua editie, se readuna in jurul unui nucleu de artisti, deja cunoscut publicului zalauan, pentru a continua impreuna cu alti invitati, chiar de peste hotare semnul interogatiei si cel al preocuparilor individuale pe care le plaseaza intre marturie si marturisire si le leaga de sursele inepuizabile ale sit-ului arheologic Porolissum. (Szab

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »