Reguli noi privind operatiunile intracomunitare

Magazin Salajean 2 august 2010 0

Reguli noi privind operatiunile intracomunitareDirectia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj face cunoscut contribuabililor, persoanelor impozabile si persoanelor juridice neimpozabile – inregistrate in scopuri de TVA, care intentioneaza sa desfasoare dupa data de 1 august 2010 operatiuni intracomunitare – ca trebuie sa solicite organelor fiscale competente inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari, inainte de efectuarea respectivelor operatiuni.

Potrivit DGFP Salaj, operatiunile intracomunitare pentru care este obligatorie inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari sunt: livrari intracomunitare de bunuri care au locul in Romania si care sunt scutite de taxa potrivit prevederilor art. 143 alin. (2) literele a) si d) din Codul Fiscal (CF); livrari ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare care se declara drept livrari intracomunitare cu cod T in Romania; prestari de servicii intracomunitare efectuate de persoane impozabile stabilite in Romania in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Comunitate, altele decat cele scutite de TVA in statul membru in care acestea sunt impozabile; achizitii intracomunitare de bunuri taxabile care au in Romania; achizitii intracomunitare de servicii, efectuate de persoane impozabile stabilite in Comunitate in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Romania.

In vederea inscrierii in Registrul operatorilor intracomunitari, contribuabilii trebuie sa completeze si sa depuna, la organul fiscal competent, formularul 095

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »