Reglementari noi pentru produsele accizabile

Magazin Salajean 22 decembrie 2009 0

Reglementari noi pentru produsele accizabileDirectia Denerala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj face cunoscut ca, incepand din 15 ianuarie 2010, vor intra in vigoare noile prevederi privind completarea documentului administrativ de insotire in format electronic, prin care miscarile de produse accizabile in regim suspensiv sunt monitorizate in timp real. Astfel, din 15 ianuarie, va fi utilizata aplicatia EMCS-RO de control a miscarilor cu produse accizabile in regim suspensiv, in locul aplicatiei RO-DAI utilizata pana in prezent.

EMCS-RO este bazata pe transmiterea electronica a datelor, structurate in conformitate cu standardele agreate la nivelul Uniunii Europene.

Accesul la aplicatia EMCS-RO este acordat de Autoritatea Nationala a Vamilor si permite monitorizarea in timp real a starii miscarilor de produse accizabile in regim suspensiv. Mesajele transmise prin sistemul EMCS-RO nu inlocuiesc documentele pe suport de hartie si formalitatile care se efectueaza potrivit art. 187 alin. (2) si (3) din Codul fiscal. Emiterea, transmiterea si inchiderea unui document administrativ de insotire (DAI) este obligatorie atat pe suport de hartie, cat si informatic, precizeaza DGFP.

In miscarea produselor accizabile in regim suspensiv de accize, locul de expediere este un antrepozit fiscal sau un birou vamal unde produsele au fost puse in libera circulatie, iar destinatarul este un operator economic autorizat sa primeasca produse accizabile, o organizatie scutita sau un loc unde produsele accizabile parasesc teritoriul comunitar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »