Reduceri pentru plata impozitelor pe cladiri

Magazin Salajean 15 ianuarie 2007 0

Reduceri pentru plata impozitelor pe cladiri

Printre proiectele de hotarare aflate pe masa de lucru a consilierilor locali, s-a aflat si cel cu privire la stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2007, a taxelor speciale, a tarifelor si chiriilor pentru administrarea bunurilor ce apartin domeniului public si privat al municipiului Zalau.

In cursul acestui an, Serviciul de Taxe si Impozite va acorda o serie de facilitati, astfel: pentru plata cu anticipatie a impozitului pe teren si a celui pe cladiri datorat pe intregul an de catre persoanele fizice si juridice care au restantele achitate pana la 31 martie, se acorda o bonificatie de 5 la suta; pentru plata cu anticipatie a impozitului pe mijloacele de transport datorat pe intregul an de catre persoanele fizice si juridice care au restantele achitate pana la 15 martie, se acorda tot o bonificatie de 5 la suta.

De asemenea, se vor acorda facilitati pentru persoanele ale caror venituri familiale lunare sunt mai mici decat salariul minim pe economie sau constau, in exclusivitate, din ajutor de somaj si/sau pensie de asistenta sociala. Astfel, pentru o singura persoana se va acorda o reducere de 10 la suta a impozitului pe cladirea folosita ca domiciliu, precum si pentru terenul aferent acesteia. Pentru familiile compuse din doua persoane, reducerea acordata este de 20 la suta; pentru familiile compuse din trei persoane se acorda o reducere de 30 la suta; 40 la suta reducere se acorda pentru familiilor compuse din patru persoane, iar familiilor compuse din mai mult de patru persoane li se va acorda o reducere de 50 la suta. Aceste facilitati vor fi acordate in urma unei anchete sociale efectuate de catre Directia de Asistenta Sociala Comunitara (DASC) Salaj, in vederea stabilirii situatiei reale a familiei. Ancheta, pe baza careia se va acorda facilitatea fiscala va fi insotita de urmatoarele documente: dovada veniturilor prin adeverinta de salarizare, cupoane de pensie, ajutor de somaj, ajutor social, adeverinta de la Finantele Publice – cum ca nu este privatizat; declaratie pe propria raspundere privind veniturile realizate pe familie; componenta familiei; acte de identitate, precum si orice alte acte pentru sustinerea cauzei.

Totodata, familiilor care detin o singura locuinta si au copii cu invaliditate de gradul I sau II sau handicap grav sau accentuat, neinstitutionalizati, li se vor acorda o reducere de 50 la suta din impozitul pe cladiri si terenul aferent acestora. Tot de o reducere de 50 la suta vor beneficia si familiile care detin o singura locuinta, in care cel putin unul dintre soti este incadrat in gradul II si III de invaliditate.

Pentru a beneficia de aceste inlesniri, persoana fizica va depune la compartimentul de specialitate o cerere de solicitare a facilitatilor, acte doveditoare a situatiei respective, precum si actele de proprietate a cladirii sau terenului aferent acesteia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »