Reduceri drastice de personal in spitale

Magazin Salajean 6 octombrie 2010 0

Reduceri drastice de personal in spitale

Reduceri masive de personal sunt asteptate in spitalele din Romania, pana la 60 la suta din angajatii TESA ai unitatilor sanitare trebuind dati afara pana la sfarsitul lunii octombrie, potrivit noilor normative de personal. Nici nu e de mirare ca angajatii din Sanatate stau cu frica in san si asteapta cu groaza ziua de maine.

La fel ca in alte judete din tara, numarul angajatilor TESA din spitalele salajene va trebui redus pana la sfarsitul lunii octombrie cu pana la 60 la suta, conform Ordinului nr. 1224/16.09.2010 al ministrului sanatatii, privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenta medicala spitaliceasca. In aceste conditii si pe fondul recentelor reduceri salariale cu 25 de procente, angajatii din Sanatatea salajeana sunt mai speriati ca oricand. Toti stau cu frica in san si se roaga sa nu fie pe lista neagra.

Noile normative de personal dau batai de cap serioase conducerilor unitatilor, mai ales ca in ultimii 4-5 ani, fiecare spital din Salaj s-a confruntat cu lipsa de angajati. Niciun manager nu ar vrea sa renunte la salariati, chiar daca acestia nu sunt medici si asistente, ci economisti, secretare, administratori etc.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Ioan Muresan, ne-a declarat ca lista cu persoanele ce urmeaza sa fie concediate nu a fost intocmita inca, desi a inceput sa se lucreze la ea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »