Reduceri de posturi în rândul Direcţiilor Sanitar-Veterinare

Magazin Salajean 25 martie 2011 0

Reduceri de posturi în rândul Direcţiilor Sanitar-Veterinare

Guvernul a redus numărul de posturi din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în conformitate cu fondurile alocate prin Bugetul de Stat, la nivel naţional urmând să dispară 510 posturi. Veterinarii sălăjeni aşteaptă organigrama, pentru a vedea concret care va fi situaţia personalului.

Potrivit hotărârii luate de Executiv, reorganizarea ANSVSA se va face prin reducerea a 510 posturi, respectiv 416 posturi vacante şi 94 ocupate. „Reducerea numărului de posturi din cadrul ANSVSA şi unităţile subordonate din teritoriu s-a decis în concordanţă cu fondurile alocate acestei instituţii la capitolul cheltuieli de personal, prin legea bugetului de stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Munteanu. Aceasta a explicat că „la elaborarea noii structuri organizatorice a ANSVSA s-a avut în vedere reducerea numărului de posturi şi a numărului funcţiilor de conducere, fără a afecta activitatea acestei instituţii.”

Potrivit noii organigrame, în aparatul Autorităţii (la centru, n.r.) numărul maxim de posturi va fi de 341, exclusiv demnitarii şi cabinetul preşedintelui, iar în unităţile subordonate (în teritoriu) vor fi 5.524 de posturi din care 1.371 de posturi pe durată determinată – pentru activităţile de control.

Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj se aştepta încă de acum câteva săptămâni la reorganizarea ANSVSA prin reducerea la jumătate a numărului de posturi şi se arăta extrem de nemulţumită de această situaţie, susţinând că o astfel de reorganizare ar crea nu doar haos total în sistem, ci ar aduce complicaţii şi dezavantaje multiple pentru populaţie. După adoptarea hotărârii de către Guvern, în această săptămână, directorul DSVSA Sălaj, Mircea Martin, ne-a declarat că posturile vacante au fost deja reduse la nivelul instituţiei şi, cu puţin noroc, instituţia ar putea scăpa fără personal „pus pe liber”.

„Am observat că la nivel de ţară, trebuie reduse 510 posturi, din care 416 vacante şi 94 – ocupate. Noi am redus deja la începutul acestui an cele patru posturi pe care le aveam vacante, astfel că, în principiu, nu ar mai trebui să reducem altele. Oricum, aceste reduceri de posturi vacante erau prevăzute în acordul cu FMI pentru anul 2010. Cum nu s-au făcut atunci, s-au făcut la începutul acestui an”, a declarat Mircea Martin. Acesta a spus că a auzit, însă, că vor urma, totuşi, noi reduceri pentru ca Direcţiile Judeţene să fie reorganizate cu compartimente mai puţine şi mai „suple”.

„La nivel de conducere, să rămână doar un director executiv şi un director adjunct, iar ceilalţi doi să fie numiţi şefi de Servicii, iar compartimentele să fie comasate. Cam asta am înţeles că s-ar dori şi nu pot zice că este rău. Cât timp nu se ating de oameni, cât timp nu se fac reduceri de personal, ne descurcăm cu volumul de muncă”, a declarat directorul DSVSA Sălaj.

Acesta a spus că medicina veterinară este singura profesie care certifică sub semnătură că tot ce se comsumă ca aliment este sănătos şi că animalele care circulă dintr-un spaţiu în altul sunt sănătoase, populaţia având nevoie de medicii şi inspectorii veterinari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »