Reducerea salariilor va fi aplicata si la SRI, STS, politie si armata

Magazin Salajean 3 iunie 2010 0

Reducerea salariilor va fi aplicata si la SRI, STS, politie si armataReducerea salariilor cu 25 la suta va fi aplicata si angajatilor din SRI, SIE, SPP, STS, politie si armata, iar pensiile celor care au activat in aceste structuri vor fi mai mici cu 15 la suta.

SIE, SRI, SPP, STS, politie si armata sunt bugetari si se taie salariile cu 25 la suta pentru toti angajatii. Guvernul a adoptat deja proiectele de legi prin care sunt reduse salariile, pensiile si alte prestatii sociale din sectorul bugetar, pentru care isi va angaja raspunderea in Parlament.

Ministerul de Finante a comunicat ca rectificarea bugetara va cuprinde masurile adoptate prin legile pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea, precum si reduceri la capitolul de bunuri si servicii, iar investitiile vor fi reprioritizate. Astfel, prin rectificare vor fi efectuate schimbari la capitolul bunuri si servicii, deoarece ordonatorii de credit trebuie sa aplice masuri de reducere a cheltuielilor.

Desi nu exista un termen limita, ministerul mintit va cauta sa finalizeze proiectul de rectificare cat mai repede. Rectificarea bugetara a fost anuntata pentru sfarsitul lunii iunie – inceputul lunii iulie, aceasta fiind prima revizuire a bugetului din 2010.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »