Rectificari la bugetul local pe anul in curs

Magazin Salajean 22 martie 2007 0

Printre proiectele de hotarare aprobate de consilierii municipali in data de 19 martie s-a aflat si cel care face referire la rectificarea bugetului local al municipiului Zalau pe anul 2007. Astfel ca, din referatul atasat proiectului, reiese ca bugetul local pe anul in curs a fost majorat cu suma de 60 mii lei pentru obiectivul amenajare statii de autobuz.

In baza HCL 138/2006 s-a incheiat un nou contract de concesiune cu SC Transurbis SA Zalau, avand ca obiect concesionarea serviciului public de calatori in municipiul Zalau. Redeventa anuala aferenta contractului este de 60,000 lei, pe an.

Tot in referat se mentioneaza ca Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau a solicitat Primariei Zalau majorarea bugetului de venituri si cheltuieli la activitatea autofinantata cu suma de 5,000 lei, ca urmare a depasirii prevederilor bugetare aprobate cu aceasta suma. Din suma totala de 5,000 lei, 4,000 reprezinta incasari din inchirieri. Deoarece din sumele incasate din chirii la unitatile de invatamant, 50 la suta se vireaza la bugetul local, consilierii municipali au aprobat majorarea bugetului local atat la venituri si concesiuni din inchirieri, cu suma de 2,000 lei, cat si la cheltuieli materiale, cu aceeasi suma.

Primaria sponsorieaza Scoala Gimnaziala Porolissum

Un alt proiect aflat pe masa de lucru in sedinta extraordinara a fost cel privind alocarea unor sume din bugetul local pe anul 2007. Astfel ca, a fost alocata suma de 4.500 lei, pentru Scoala Gimnaziala Porolissum Zalau. In referatul atasat proiectului de hotarare se precizeaza ca unitatea de invatamant solicita Consiliului Local implicarea ca partener in derularea unui proiect lingvistic cu Franta. Conform bugetului depus, suma suplimentara necesara pentru derularea programului este de 1.308 euro, echivalentul a 4.578 lei.

Deplasarile se vor face cu un autocar de 28 de locuri (grupul roman si cel francez), iar costurile sunt calculate doar pentru cele 14 persoane din grupul roman, respectiv 0,8 euro pe kilometru. Primele zile din program, respectiv 26-27 martie, sunt dedicate unor vizite la Castrul Roman de la Porolissum, dupa care, in perioada 31 matrie – 1 aprilie vor urma vizitele in Sibiu, Brasov, Bran si Sighisoara. In zilele de 3 si 4 aprilie sunt programate vizitele la Tusa, respectiv Gradina Botanica din Jibou. Ultima zi a excursiei, 5 aprilie, va fi una recreativa, la Baile Boghis.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »