Rechizite de peste 260.000 de lei pentru elevii saraci

Magazin Salajean 26 august 2011 0

Rechizite de peste 260.000 de lei pentru elevii saraci Peste 10.000 de copii din judetul Salaj, proveniti din familii cu venituri reduse, vor primi rechizite gratuite la inceputul noului an scolar. Pe langa sprijinul acordat astfel familiilor nevoiase, proiectul Ministerului Educatiei reprezinta si o modalitate de a preveni abandonul scolar.

Suma alocata judetului Salaj in vederea achizitionarii acestor materiale scolare este de 265.247 de lei. Conform informatiilor furnizate de Serviciul de contabilitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, in aceasta perioada se organizeaza licitatia pentru desemnarea furnizorilor de rechizite ce vor fi inclusi in program. Conform calendarului privind acordarea rechizitelor, acestea vor fi distribuite dupa inceperea anului scolar. Unitatile de invatamant vor trebui sa transmita listele cu elevii proveniti din familii defavorizate, astfel incat sa avem o situatie exacta a numarului de beneficiari. Abia dupa aceasta etapa se va trece la distribuirea propriu-zisa a rechizitelor scolare, ne-a declarat contabilul Maria Bocsa.

Numarul estimat al beneficiarilor de anul acesta este de 10.250 de elevi. Conform situatiei centralizate la nivelul Inspectoratului Scolar, in functie de statisticile de anul trecut, vor beneficia de rechizite gratuite 1.394 de elevi de clasa intai, 4.191 de elevi din clasele II-IV, 3.493 din clasele V-VII si 1.172 de elevi de clasa a VIII-a.

Pachetul cu rechizite are continut diferentiat, in functie de nivelul de studiu. Acesta contine, in general, caiete de diverse tipuri, un penar echipat cu toate cele necesare, acuarele, ghiozdanel pentru cei care sunt in clasa I, iar cei din clasa a VIII-a primesc si un sablon cu harta Romaniei si o trusa de geometrie.Principala conditie pentru ca micutii sa primeasca pachetele cu rechizite scolare este ca venitul mediu net pe membru de familie din luna iulie 2011 sa nu depaseasca maximum 50 la suta din salariul minim brut pe tara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »