Receptia blocului ANL O4 intarzie o luna

Magazin Salajean 14 martie 2008 0

Receptia blocului ANL O4 intarzie o lunaDesi receptia celui de-al treilea bloc ANL din Zalau era stabilita, potrivit contractului dintre autoritatile locale si firma constructoare, pentru sfarsitul lunii in curs, imobilul va fi finalizat oficial cu o luna intarziere. Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, ne-a declarat ca lucrarile la acest bloc numit O4, dupa geamanul sau O3, situat tot pe strada Olarilor, au ajuns in stadiul de finisaje. La blocul O4 se lucreaza, in momentul de fata, la finisajele interioare, care sunt finalizate 60 la suta. De asemenea, se executa si finisajele exterioare, finalizate 70 la suta. Receptia lucrarilor va avea loc in 30 aprilie, a spus purtatorul de cuvant.

Pentru aceasta investitie, constructorul desemnat in urma licitatiei a fost SC Lotus SA Zalau. Cum proiectul este finantat de Agentia Nationala a Locuintelor, aportul Consiliului Local se regaseste in sustinerea financiara a racordarii cladirii la retelele de utilitati – circa 400.000 de lei (fara TVA). De partea tehnico-edilitara a proiectului se ocupa aceeasi firma amintita anterior, iar contractul in acest sens a fost semnat cu Primaria Zalau in aprilie 2007.

Complexul ANL din Dumbrava prinde contur

Concomitent cu blocul O4, alte sase imobile ANL se afla in curs de realizare in zona Grupului Scolar Voievodul Gelu Zalau. SC Constructii Montaj SA Zalau, firma care se ocupa de lucrari, a demarat lucrarile pentru toate cele sase blocuri, pentru patru din ele fiind deja finalizate fundatiile. Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau ne-a declarat ca se lucreaza si la realizara accesului catre imobile, iar gradinita care va deservi acest complex de locuinte a ajuns sa fie ridicata pana la nivelul parterului.

In cartierul care va fi destinat familiilor tinere, vor fi construite 12 blocuri, dar cum, proiectul e de amploare, autoritatile centrale au hotarat ca se va lucra in doua etape, de cate sase blocuri fiecare. Astfel, pentru inceput se va lucra la amenajarea a 90 de apartamente, in timp ce pentru etapa a doua este prevazuta realizarea a inca 74 de locuinte.

Proiectul prin care acest complex se ridica in Zalau are o valoare totala de peste 20 de milioane de lei (5.75 milioane de euro), din care pentru constructii montaj este prevazuta suma de 18 milioane de lei (5 milioane de euro). Ridicarea complexului este finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, iar Primaria Zalau va suporta cheltuielile facute cu racordarea blocurilor la retelele de utilitati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »