Reabilitari de drumuri in Jac si Brebi

Magazin Salajean 17 octombrie 2007 0

Reabilitari de drumuri in Jac si Brebi

Lucrarile de reabilitare a carosabilului in satele Brebi si Jac sunt aproape de final, in aproximativ doua saptamani prima parte a proiectului intocmit in acest sens de autoritatile locale ale comunei Creaca urmand sa se incheie. Viceprimarul Fabian Sabau ne-a declarat ca tot ceea ce s-a executat pana acum la capitolul infrastructura rutiera in cele doua localitati are o valoare de aproximativ 300.000 de lei, bani asigurati de Guvern. Pentru ca tot drumul comunal sa fie, insa refacut, viceprimarul a spus ca se mai asteapta a doua transa din cuantumul total pe care Primaria Creaca il are promis de la Guvern. Aceasta a doua transa inseamna 260.000 de iei, bani care ar permite SC Drum Construct SA (firma care se ocupa de lucrari) sa continue etapa a doua a proiectului. Pe masura ce vom primi fonduri, vom extinde suprafata de carosabil care va fi reabilitata, a conchis viceprimarul.

Apa pentru sapte sate

Un alt proiect major aflat in derulare in comuna priveste introducerea retelei de apa in sapte dintre satele apartinatoare (mai putin Ciglean si Viile Jacului). Investitia se face prin Ordonanta de Guvern 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale, suma totala aprobata de autoritatile centrale comunei Creaca fiind de 2,3 milioane de lei. Din acest cuantum, Primaria Creaca a primit pana acum aproape jumatate – un milion de lei.

Santierul a fost deschis de SC Nazelin SA pe mai multe fronturi, avandu-se in vedere, pe langa realizarea retelei de apa, si amenajarea a trei rezervoare in Jac, Brebi si in apropierea centrului de comuna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »