Reabilitarea strazilor din Cehu Silvaniei trebuie regandita

Magazin Salajean 7 iunie 2007 0

Autoritatile locale din Cehu Silvaniei vor investi 240.000 de lei pentru reabilitarea drumului care duce in Nadis, localnicii urmand sa aiba o sosea europeana inainte de sfarsitul anului in curs. Primarul Vasile Cuceu ne-a declarat ca fondurile au fost primite de la Guvern, iar licitatia in vederea desemnarii constructorului a avut deja loc, castigatoare fiind SC Drum-Construct SA. Ca urmare, in aceasta saptamana vom preda amplasamentul. Lucrarile vor incepe imediat dupa aceasta, pentru ca vrem sa finalizam investitia in mai putin de doua luni, a adaugat primarul Cuceu.

Potrivit sursei citate, planul de reabilitare stradala include si lucrari ce trebuie executate in centrul orasului. Problema este, insa, ca banii nu ajung pentru tot ceea ce si-ar dori autoritatile administratiei locale. Pentru strada Gheorghe Doja, avem alocati de la Guvern 170.000 de lei. Din pacate, nu am primit intreaga suma pe care am estimat-o ca fiind necesara investitiei. Din cauza ca fondurile guvernamentale sunt insuficiente, vom fi nevoiti sa refacem caietul de sarcini aferent proiectului si sa-l aducem la o valoare a investitiei mai mica, astfel incat sa ne incadram in banii primiti de la Bucuresti, a spus Vasile Cuceu. Oricum, a asigurat edilul, caietul de sarcini va fi finalizat in cateva zile si se va putea trece la organizarea licitatiei pentru incredintarea lucrarilor. In aproximativ doua saptamani, se va sti firma castigatoare si va fi deschis santierul, termenul de finalizare a investitiei estimat de edil fiind a doua jumatate a lunii iulie 2007.

Intai canalizare, apoi asfaltare

Alte strazi care vor fi luate in lucru in perioada urmatoare sunt tot in centrul urbei. Astfel, strazile Libertatii si Gheorghe Pop de Basesti, precum si Piata Trandafirilor necesita inca reabilitari, din cauza ca lucrarile demarate aici pana acum de autoritatile locale nu au reusit sa ofere conditii indeajuns de bune de trafic. Aceste reabilitari inseamna, de fapt, plombarea carosabilului, si nu asfaltarea lui, decizia conducerii Primariei Cehu Silvaniei fiind luata pentru a nu fi refacut de doua ori asfaltul. Mai exact, in aceste zone, pe sub carosabil trebuie introdusa reteaua de canalizare. Ca sa nu execute de doua ori operatia de refacere a strazilor, autoritatile administratiei cehane vor plomba strazile, asteptand cu asfaltarea pana dupa ce vor fi introduse conductele de canalizare in subteran.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »