Reabilitare termica pentru blocurile simleuanilor

Magazin Salajean 15 ianuarie 2009 0

Reabilitare termica pentru blocurile simleuanilor

Primaria Simleu Silvaniei va demara in anul 2009 un program de reabilitare termica a blocurilor din oras, in parteneriat cu asociatiile de locatari, dar diferit de cel initiat anii trecuti, de autoritatile centrale.

Proiectul va avea facilitati pentru cetateni, intrucat finantarea va putea fi accesata mai usor. In studiul demarat pentru acest proiect realizabil prin Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, sumele necesare ar trebui suportate in proprtie de 50 la suta de asociatiile de locatari, iar restul contributiei de 50 la suta ar apartine Primariei. Izolarea termica a acestor blocuri va cuprinde tapetarea peretilor exteriori cu placi de polistiren si interventii la partea de acoperis.

Avem nevoie de proiectele tehnice aferente fiecarui bloc, vom insista pe latura asociatiilor de locatari, incheindu-se contracte doar cu cele care vor dispune de sumele necesare lucrarilor, nu doar la nivel declarativ.

Pentru realizarea lucrarilor la un singur bloc, suma necesara s-ar ridica la aproximativ 50 de mii lei, a declarat primarul Septimiu Catalin Turcas.

Cum in Simleu majo-ritatea blocurilor au cate 20 de apartamente, suma necesara pentru izolarea termica a unui apartament s-ar apropia de valoarea de 1.250 de lei, suma care s-ar amortiza in doi ani, economisindu-se energie calorica prin consumul mai redus de gaz metan.

Cred ca acest program de izolare termica a blocurilor din Simleu va creste interesul cetatenilor, chiar aspectul exterior putand creste valoarea apartamentelor. Intr-un an de zile am putea acoperi izolarea termica pentru aproximativ zece blocuri, a incheiat primarul urbei simleuane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »