Reabilitare de drum judeţean cu restricţii de circulaţie

Magazin Salajean 23 iunie 2011 0

Reabilitare de drum judeţean cu restricţii de circulaţie

Pe drumul judeţean Românaşi-Creaca-Jibou-Benesat se fac lucrări de reabilitare, care nu au impus oprirea circulaţiei autovehiculelor. Investiţia pe DJ 108A se derulează de către Consiliul Judeţean Sălaj, cu fonduri europene, alocate prin Programul Operaţional Regional. Suma prevăzută în bugetul de proiect este de 102,697 milioane de lei, din care 86,456 de milioane de lei reprezintă cheltuieli eligibile.

Din aceşti bani se va moderniza drumul care trece prin localităţile: Românaşi, Chichişa, Romita, Jac, Creaca, Prodăneşti, Jibou, Şomeş Odorhei, Inău, Aluniş, Benesat, pe o lungime de 36,311 kilometri, având o suprafaţă carosabilă de 236.022 metri pătraţi. Totodată, vor fi betonate şanţuri pe o lungime de 36.300 metri, vor fi realizate trotuare, pe o lungime de 30.600 m; vor fi construite trei poduri noi, patru poduri vor fi reabilitate şi consolidate; vor fi construite 75 de podeţe noi; vor fi executate 69 de podeţe la drumuri laterale şi 496 podeţe pentru accesul la proprietăţi.

În urma derulării procedurilor de achiziţie publică, contractul de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului Reabilitare drum judeţean DJ 108A: DN 1F Românaşi-Creaca-Jibou-Benesat” a fost atribuit Asocierii formată din SC Shapir Structures 1991 Ltd, SC Transbitum SRL, SC Drum Construct SRL şi SC Inserco SRL.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Sălaj, Laura Opriş, în această perioadă se execută lucrări pentru lărgirea părţii platformei drumului între Romita şi Jac; în Someş Odorhei; între Benesat şi limita cu judeţul Maramureş.

Constructorii au mai demarat şi lucrările de reabilitare a două poduri, cel aflat peste Valea Ortelecului în localitatea Creaca şi cel care traversează Valea Horoatului în localitatea Benesat, precum şi a podeţelor transversale pe tot traseul drumului. Lucrările prevăzute a fi executate prin proiect se realizează în exclusivitate fără oprirea ori devierea circulaţiei, pentru că nu există posibilităţi de deviere a traficului rutier; pe toate zonele în lucru sunt introduse restricţii de viteză semnalizate adecvat, iar în unele zone se circulă pe o singură bandă de circulaţie, a precizat Laura Opriş.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »