Razie in randul balastierelor

Magazin Salajean 13 iunie 2007 0

Razie in randul balastierelor

Aproape 70 de balastiere de pe intreg teritoriul bazinului hidrografic Somes-Tisa au fost luate la control de reprezentantii Inspectiei Teritoriale a Apelor si cei ai Sistemelor de Gospodarire a Apelor (SGA) teritoriale, la finele saptamanii trecute.

Purtatorul de cuvant al SGA Salaj, Dorina Olar, ne-a declarat ca actiunile de control au avut ca scop verificarea dreptului de exploatare a resurselor minerale din albiile cursurilor de apa si a detinerii autorizatiei de gospodarire a apelor.

In urma verificarilor efectuate, inspectorii au constatat ca toate exploatarile de agregate aveau actele de reglementare si ca respectau tehnologia de exploatare.

Potrivit sursei citate au fost semnalate si aspecte negative, precum insuficienta stocului de materiale de interventie in cazul poluarilor accidentale, lipsa Planului de aparare impotriva inundatiilor si neintretinerea corespunzatoare a decantoarelor aferente statiilor de sortare – spalare a agregatelor minerale. Pentru toate aceste nereguli depistate, inspectorii au dispus masuri de conformare la termene scadente.

Patru agenti economici nu au avut norocul celorlati, astfel ca au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 163.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor autorizatiei de gospodarire a apelor sau efectuarea de lucrari in albia minora fara respectarea autorizatiei.

Balastiera din Somes-Odorhei, amendata

Pe lista neagra intocmita de inspectori s-a aflat si o exploatare de agregate minerale din localitatea Somes-Odorhei, judetul Salaj. Dorina Olar, purtatorul de cuvant al SGA Salaj ne-a declarat ca SC EuroCard SRL a fost sanctionata contraventional din cauza faptului ca nu au delimitat corespunzator perimetrul de exploatare a balastierei. De asemenea, Olar a spus ca toate balastierele trebuie sa-si reinnoiasca autorizatia anuala, deoarece in caz contrar se poate trece la sanctiuni.

Balastiera din Somes-Odorhei a fost amendata cu suma de 6.500 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »