Raurile judetului, puricate de SGA

Magazin Salajean 5 noiembrie 2010 0

Raurile judetului, puricate de SGALa sediul Institutiei Prefectului Judetului Salaj, a avut loc, ieri, o intalnire in care prefectul Vegh Alexandru, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a fost informat de catre oficiali din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor si ai Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Salaj cu privire la concluziile verificarii starii tehnice si functionale a constructiilor hidrotehnice cu rol de aparare impotriva inundatiilor de pe raurile judetului Salaj.

Actiunea de verificare a constructiilor hidrotehnice a avut loc in perioda 3 – 4 noiembrie, pe raza intregului judet. Scopul principal al actiunii a fost legat de verificarea constructiilor avariate de viiturile produse in cursul anului 2010, respectiv a digurilor afectate, barajelor si digurilor de contur ale acumularilor, consolidarilor de mal si de regularizare a albiilor, eroziunilor de mal care au avansat datorita viiturilor si pot pune in pericol stabilitatea liniilor de aparare sau unele zone locuite.

Potrivit SGA Salaj, in urma verificarilor a rezultat faptul ca nu exista probleme deosebite, cu exceptia celor cunoscute deja de pe raurile Zalau, Crasna si afluentul acestuia, Colitca. In acest context, prefectul Vegh Alexandru a reiterat reprezentantilor Ministerului Mediului si Padurilor solicitarea de sprijin pentru refacerea infrastructurii de aparare de pe raurile amintite, cursuri de apa cel mai grav afectate de viiturile din iunie-august 2010. Valoarea totala a lucrarilor necesare a fost estimata la circa 16 milioane de lei.

De cealalta parte, reprezentantii Ministerului au precizat faptul ca solicitarile de sprijin financiar sunt analizate in aceasta perioada, Fondul de Mediu si Fondul Solidaritatea reprezentand posibile surse de finantare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »