Rau platnicii din blocul C3 sunt luati la suturi de Primarie

Magazin Salajean 14 februarie 2007 0

Rau platnicii din blocul  C3 sunt luati la suturi de Primarie

Onorica Abrudan, viceprimarul municipiului Zalau a afirmat in cadrul conferintei de presa organizata ieri, 13 februarie, ca la sfarsitul acestei saptamani va fi prezent la Zalau, ministrul Mediului, Sulfina Barbu. In cadrul intalnirii edililor cu ministrul, se are in vedere solicitarea unui sprijin financiar din fondul de Mediu, pentru extinderea retelei de canalizare menajera si pluviala in zonele unde exista un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), respectiv: Gradina Poporului, Gradina Onului, cartierul Meses, zona Asirom – Bulevardul Mihai Viteazul. Pentru toate aceste zone avem intocmite studiile de fezabilitate si proiectele tehnice, insa, pentru demararea lucrarilor bugetul local nu dispune de sumele necesare, de aceea solicitam sprijin ministrului Mediului, a opinat viceprimarul.

Campanie in forta pentru rau platnicii din locuintele sociale

Abrudan a afirmat ca Primaria a demarat o campanie in forta pentru ca toti cei care beneficiaza de o locuinta sociala sa nu uite ca toate utilitatile trebuie platite la zi. Astfel, toate persoanele luate in vizor ca rau platnici, au fost deja somate, urmand ca in cazul in care nu platesc sa fie evacuate. Cine doreste sa beneficieze de acele locuinte va trebui sa contribuie la plata utilitatilor. Au fost deja somate un numar de 10 familii, deoarece, in opinia mea, este vorba de nepasare si indolenta la adresa autoritatilor locale, din partea acestor persoane. In blocul C3, datoriile la electricitate se ridica la suma de 17 milioane de lei vechi, a opinat viceprimarul.

De asemenea, au fost demarate lucrarile de constructie a blocului O4, proiectul fiind finantat din bugetul local cu suma de 294.630 RON. Termenul de finalizare a blocului de locuinte este luna martie 2008. Pana atunci Primaria municipiului Zalau va executa lucrarile tehnico-edilitare, respectiv retelele de apa, amenajarea terenului din imprejurimea blocului, precum si bransamentul la canalizarea menajera.

Iubiti si cainii vagabonzi

Din statisticile Serviciului de ecarisaj Salaj, reiese ca in cursul anului 2006 au fost prinsi aproximativ 600 de caini comunitari, iar in aceasta luna numarul exemplarelor prinse este de 40. Cazurile de adoptie sunt foarte putine. Dupa ce sunt prinsi, cainii sunt ingrijiti 2 saptamani in adapost, urmand ca, in cazul in care nu sunt adoptati ,sa fie incinerati, la o firma din Dej, a mai afirmat Abrudan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »