Rata somajului creste alarmant

Magazin Salajean 26 octombrie 2009 0

Rata somajului creste alarmantUltima sedinta a Comisiei Judetene de Dialog Social intre Administratia Publica, Sindicate si Patronate a avut loc joi, in Sala de Videoconferinte a Institutiei Prefectului Judetului Salaj. Cu acesta ocazie, prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a prezentat o situatie referitoare la situatia concediilor medicale si a pensiilor din judetul nostru. Daca numarul concediilor medicale, in luna iulie, era de 2.074, in august, se contata o crestere a numarului concediilor la 2.206. De asemenea, prefectul a aratat ca exista o majorare a beneficiarilor de pensie sociala minima garantata in anul 2009, la peste 8.000 in luna octombrie fata de aproximaitv 6.000 in luna septembrie.

In alta ordine de idei, reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj au prezentat o situatie referitoare la rata somajului din judet, rata care a atins un procent mai mult decat alarmant, si anume 9,2 la suta, inregistrandu-se astfel o crestere a numarului de persoane somere, fata de luna precedenta, cu 324.

Reprezentantul Sindicatului Michelin a facut cunoscut ca, pana in luna decembrie, la nivelul societatii, nu vor exista cazuri de somaj tehnic, angajatii urmand sa fie angrenati intr-un program de pregatire profesionala conform strategiei companiei.

In cadrul sedintei Comisiei Judetene de Dialog Social intre Administratia Publica, Sindicate si Patronate, reprezentantii din invatamant au sesizat cateva cazuri in care primariile nu au decontat profesorilor subventiile pentru transport.

La intalnire au participat reprezentantii UJS Cartel Alfa, Sindicatul Sanitas, Sindicatul Armatura, Sindicatul Michelin, Uniunea Judeteana CSDR Salaj, Liga Sindicatelor din Invatamant Salaj, precum si reprezen-tanti ai patronatelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »